02 / 05 / 2024

konya bedesten

konya bedesten

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki yapıların tarihi dokuya uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Bedesten'de 2 bin 687 binayı restore ettik." dedi.

Tahir Akyürek: Konya Bedesten'deki restorasyon çalışmaları önemli!

Tahir Akyürek, Tarihi Bedesten’de ve şehir merkezinde sürdürülen restorasyon çalışmalarının şehrin geleceği açısından son derece önemli olduğunu, 150 yıldır dokunulmayan, bozulan mekanların iyileştirildiğini söyledi.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Konya Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm Tarihi Bedesten Çarşısı’yla bütünleşince Konya, büyük bir değere kavuşacak.

Konya Bedesten'de 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna ödül!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen ve Türkiye'ye örnek olan 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nde İdeal Kent Ödülü verildi.

Konya Bedesten'de 2 bin 687 bina restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki yapıların tarihi dokuya uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Bedesten'de 2 bin 687 binayı restore ettik." dedi.

Konya Bedesten Projesi uluslararası ödül aldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaya örnek olan Tarihi Bedesten’deki 2 bin 687 işyeri restorasyonu, Dünyada kültürel mirasın korunmasını ve değerlendirilmesi teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan YOCOCU tarafından ödül aldı.

Konya Bedesten Projesi’ne Uluslararası ödül!

Dünyada kültürel mirasın korunmasını ve değerlendirilmesi teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan YOCOCU (Youth in Conservation of Cultural Heritage) tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bedesten Projesi’ne büyük ödül verildi...

Konya'nın Bedesten Çarşısı'nda dönüşüm başlıyor!

Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla bir araya geldi. Toru: "kentsel dönüşüm çalışmalarını etap etap yaparak ve ilk kısmına 2 yıl içinde başlayacak şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. " dedi.

Fatma Toru: Dönüşüm Bedesten Çarşısı'na değer katacak!

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla bir araya geldi. Başkan Toru, "Bedesten Çarşısı'ndaki düzenlemeden sonra bu bölgeye daha fazla değer katılmasını istiyoruz. " dedi.

Konya'da Tarihi Bedesten restorasyonu turizmi artıracak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarihi bedestende gerçekleştirdiği restorasyon çalışmasıyla geçmişi 2000 yıl öncesine dayanan merkezi şehrin çekim alanlarından biri haline getirdi.

Konya tarihi bedesten Singapur'da Türkiye'yi temsil edecek!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihi bedestenin Türkiye’deki dönüşüm ve sağlıklaştırma projelerine örnek olarak Singapur’da düzenlenecek uluslararası bir toplantıda Türkiye’yi temsil edeceğini ifade etti.

Konya Tarihi Bedesten dünya klasmanına giriyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Tarihi Bedesten’in Türkiye’deki dönüşüm ve sağlıklaştırma projelerine örnek olarak Singapur’da düzenlenecek uluslar arası bir toplantıda Türkiye’yi temsil edeceğini ifade etti.

Konya Tarihi Bedesten restorasyon çalışmasında sona gelindi!

Tarihi Konya Çarşısı ’nda son aşamaya gelen restorasyon çalışmalarını inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgede ticari hareketliliğin ve ziyaretçi sayısının artmaya başladığını söyledi.

Konya Tarihi Bedesten’de restorasyon çalışması devam ediyor!

Bugüne kadar 2 bin 450 işyerinin restorasyonunun tamamlandığı Bedesten ile Konya’ya marka değer katacak tarihi bir çarşı kazandırılacak. Yürütülen projenin maliyeti sonraki etaplarla birlikte 100 milyon lirayı bulacak...

konya bedesten Haberi

konya bedesten

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında kent merkezindeki tarihi eserlerin restorasyonu konusunda önemli mesafe aldıklarını bildirdi.


Konya ve ilçelerinde 50'den fazla cami, medrese, han, hamam ve türbenin restorasyonunu yaptıklarını belirten Akyürek, şunları kaydetti: 


"Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yaptığımız en önemli çalışmalardan biri Tarihi Bedesten Projesi. Bedesten'de 2 bin 687 binayı restore ettik. Mevlana Çarşısı ile Eski İstanbul Caddesi'nden Mevlana tarafındaki bölümde daha büyük bir proje yürüttüğümüz için cephe düzenlemesi yapmamıştık. Bu yıl orada da kararlar verilecek. Anıtlar Kurulu ile de görüşüyoruz. O bölge de tamamlandığında, devam eden Osmanlı Buğday Pazarı'nın da yapılmasıyla birlikte şehrin kalbi mesabesindeki Alaeddin-Mevlana arasındaki büyük dönüşüm önemli oranda tamamlanmış olacak."


Mevlana Caddesi'nde de cephe sağlıklaştırması yaptıklarını anımsatan Akyürek, Alaaddin Tepesi ile...