30 / 04 / 2024

Konya'nın Bedesten Çarşısı'nda dönüşüm başlıyor!

Konya'nın Bedesten Çarşısı'nda dönüşüm başlıyor!

Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla bir araya geldi. Toru: "kentsel dönüşüm çalışmalarını etap etap yaparak ve ilk kısmına 2 yıl içinde başlayacak şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. " dedi.



Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla bir araya geldi.  Toru: "kentsel dönüşüm çalışmalarını etap etap yaparak ve ilk kısmına 2 yıl içinde başlayacak şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. " dedi.


Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla kahvaltı yaptı. Programa esnaf oda başkanları, Bedesten Çarşısı esnafı, meclis üyeleri ve başkan yardımcılan katıldı. Şükran Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm çalışmalarının Bedesten esnafına da olumlu olarak yansıyacağına dikkat çeken Başkanı Toru, "Bedesten Çarşısı'ndaki düzenlemeden sonra bu bölgeye daha fazla değer katılmasını istiyoruz. Bu bölge her geçen gün kötüye gidiyor, çocuklarımız, hanımlarımız ve esnafımız için tehlike oluşturuyor. Asayiş problemleri de var. 


Buradaki kentsel dönüşüm çalışmalarını etap etap yaparak ve ilk kısmına 2 yıl içinde başlayacak şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Dönüşüm sahası içinde yer alan Sahib-i Ata Katlı Otoparkını yeni otopark yapılana kadar yıkmayı düşünmüyoruz. Çünkü bu bölgede otopark sorunu var ve başka kullanılabilecek bir alan yok. " dedi.


Haber Vaktim 


Geri Dön