13 / 05 / 2024

konya bina yıkımları

konya bina yıkımları

Çalışmalarına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da atıl vaziyette bulunan bir binanın yıkımını gerçekleştirecek.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Konya'da atıl vaziyetteki bina yıkılacak!

Çalışmalarına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da atıl vaziyette bulunan bir binanın yıkımını gerçekleştirecek.

Konya Büyükşehir'den tarihe iz bırakacak kamulaştırma!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada Konya’daki problemli alanlara müdahale etmeyi sürdürdüklerini dile getirerek, Teksas Gazinosu olarak bilinen bina ile Meram Tavusbaba bölgesindeki opera binasının kamulaştırıldığını ve önümüzdeki günlerde yıkılacağını söyledi.

Bina yıkımlarında yapılan asbest incelemeleri mecliste!

Bina yıkımlarında asbest yönünden inceleme yapılıp yapılmadığına ve asbestli olduğu saptanan binalar meclis gündeminde taşındı..

Kocaeli Körfez'de 2016'da 35 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli Körfez Belediyesi Metruk bina yıkımlarına devam ediyor. 2016 yılında 35 metruk binanın yıkıldığı Körfez'de 62 metruk binanın yıkımı için planlama yapılıyor.

Konya Büyükşehir'den 2 yılda 700 park!

Köyden mahalleye dönüşen tüm yerleşim yerlerine park kazandırma çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 687 mahalle parkını tamamladı. Yıl sonuna kadar 700’e ulaşacak mahalle parkları 30 milyon liraya mal olacak.

konya bina yıkımları Haberi

konya bina yıkımları

Konya’daki sorunlu alanlara müdahale etmeyi sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 1990'lı yıllarda faaliyet gösteren ve yıllardır kullanılmayan eski bir holdinge ait binanın can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu için yıkılmasına karar verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bina ve çevresinde ekipler tarafından alınan güvenlik önlemlerinden sonra söküm çalışması başlarken yıkım çalışmaları Kurban Bayramı sonrası yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay, yine atıl vaziyette duran ve tehlike arz eden Alaaddin Caddesi’ndeki Eski 2. Ordu Komutanlığı binasının yıkımı yapılırken; geçtiğimiz sene de atıl durumdaki Teksas Gazinosu olarak bilinen eski bina ile Meram Tavusbaba bölgesinde opera olarak bilinen bina da kamulaştırılarak...