03 / 05 / 2024

Konya Birinci İdare Mahkemesi

Konya Birinci İdare Mahkemesi

Konya Birinci İdare Mahkemesi, Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan 5 bin 400 megavatlık(Mw)termik santraline linyit sağlayacak olan Karaman Akçaşehir kömür ocağı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Konya Şükran’da birinci etabın temeli atıldı

Konya’nın en büyük dönüşüm projelerinden biri olan Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 3. perde açıldı. 2 milyar TL üzerindeki bütçesi ile Türkiye’nin sayılı projelerinden biri olan projenin birinci etabının temel atma töreni gerçekleşti.

Konya Çevre Yolu'nun birinci kısmı açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Konya Şehir Hastanesi açılışında ulaştırma ve altyapı çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Konya Şehir Hastanesi Onkoloji Hastanesi yıl sonunda tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayalimdi’ dediği şehir hastanelerinden biri daha hizmete açıldı. Konya Şehir Hastanesi’nin 838 yataklı birinci etabında hasta kabulüne başlandı. 

Hilmi Türkmen'e yıkım nedeniyle soruştu izni!

Danıştay Birinci İdare Dairesi tarafından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında hazine arazisinde bulunan ruhsatsız yapıların yıkılmaması nedeniyle soruşturma izni verildi.

Konya metro projesi yine ertelendi!

Konya'da son 3 yerel seçiminde Tahir Akyürek'in "vaatleri" arasında birinci sırada bulunan metro projesi yine ertelendi.

Karaman- Akçaşehir kömür ocağı projesinde son durum ne?

Danıştay 14. Dairesi, Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan Karaman-Akçaşehir kömür ocağı projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararını iptal eden Konya 1. İdare Mahkemesi'nin kararını onadı.

Konya Zermeram fiyatları!

Konya Zermeram fiyatları dairelerin kat ve büyüklüklerine göre değişiyor. Birinci etabı 353 daireden meydana gelen projede teslimlerin 2019 yılı içerisinde yapılması planlanıyor.

Konya Zermeram Residence fiyatları!

Konya Zermeram Residence fiyatları dairelerin konum ve büyüklüklerine göre değişiyor. Birinci etap teslimlerinin 2019 yılı içerisinde gerçekleşeceği projede peşinde yüzde 20 indirim uygulanıyor.

Beğen İnşaat'tan Konya'ya 1100 konutluk proje!

Beğen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Demirci, "Konya Beğen İnşaat olarak 12 şantiyemiz vardı 8 tanesi tamamlandı teslim ettik. 360 dairelik bir projenin birinci etabı bitti, ikinci bitmek üzere." dedi.

Konya'da üretilen konutların 15 bini birinci el!

Konya Re/Max Ekinox Gayrimenkul, Proje Konut Satış Uzmanı Coşkun Kotuk, Konya'da üretilen konutların ortalama 15 bin kadarının birinci el konut olarak tüketildiğini belirtti.

İşte Fikirtepe plan notlarının iptaline sebep olan gerekçeler!

Fikirtepe'de arsa sahibi bir vatandaşın İstanbul Birinci İdare Mahkemesinde Fikirtepe Plan Notlarına ilişkin açtığı başka bir dava ile yine Fikirtepeliler tedirgin.. İşte Fikirtepe plan notlarının iptaline sebep olan gerekçeler.

Fikirtepe plan notları hakkında şok karar ne?

Birinci İdare mahkemesi tarafından Fikirtepe Plan Notları hakkında şok karar.Danıştaya 30 günlük itiraz süresi olmak üzere Fikirtepe Plan Notları İptal edildi.

Konya'da termik santrale mahkeme engeli!

Konya 1. İdare Mahkemesi, Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan 5 bin 400 megavatlık (Mw) termik santrale linyit sağlayacak Karaman-Akçaşehir kömür ocağı projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararını iptal etti.

Konya Birinci İdare Mahkemesi Haberi

Konya Birinci İdare Mahkemesi

Rüzgâr erozyonu sebebiyle çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Konya Karapınar Kapalı Havzasında erozyonu karşı 1960 yılında çeşitli çalışmalar başlatıldı. 50 yıldan fazla süren çalışmalar sonucunda Karapınar’da zirai üretim artı, bunun sonucunda Konya bölgesinde sanayi de gelişti. Ancak Karapınar havzasında zengin linyit yataklarının bulunması üzerine, bölgede toplamda 5 bin 400 megavat (Mw) güç üretecek termik santrallerin kurulması için 2013 yılında hazırlıklar yapıldı. Termik santrallere yakıt sağlamak amacıyla 1 milyar 800 milyon ton linyit çıkarılması için bölgede üç kömür ocağı kurulması planlandı.  2014 yılında Konya-Karapınar ve Karaman Akçaşehir havzalarında linyit ocağı kurulması için 3 kömür ocağına ruhsat verildi. Karaman-Akçaşehir’de kurulacak kömür santralinin yer altı sularını kurutacağını ve Karapınar Kapalı Havzasında yapılan tarımın olumsuz zarar göreceğini savunan bölge halkı ÇED olumlu kararının...