28 / 04 / 2024

Konya Şükran’da birinci etabın temeli atıldı

Konya Şükran’da birinci etabın temeli atıldı

Konya’nın en büyük dönüşüm projelerinden biri olan Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 3. perde açıldı. 2 milyar TL üzerindeki bütçesi ile Türkiye’nin sayılı projelerinden biri olan projenin birinci etabının temel atma töreni gerçekleşti.



ekonomim.com'dan İbrahim Çiçekçi'nin haberine göre; Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Sahibita Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 1. Etabın da temel atma yapıldı. Temel atma törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Emlak Konut ve Emlak Planlama İnşaat grubu yöneticileri, Kamu Kurumlarının Konya İl Müdürleri, teşkilat mensupları, STK Başkanları, Muhtar Dernekleri Başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kentsel dönüşüm projelerinin bir şehrin ‘yeniden başlama’ mücadelesi, derlenip toparlanma ve yeniden ayağa kalkma savaşı ve bir şehrin, insana, hayata ve geleceğe tutunma çabası olduğunu kaydetti.

Konya Şükran’da birinci etabın temeli atıldı

ŞÜKRAN'DA SÜREÇ HIZLA İLERLİYOR

Projenin bir kısmının temeli atıldı, bir kısmı da temelinin atılacağı günü bekliyor. Temelini atacağımız birinci etap, toplam yirmi bir bin metrekarelik arsa alanı içerisinde otuz yedi bin dört yüz bir metre karelik inşaat alanına sahip olacak. Tamamıyla tarihi ve coğrafi doku ile yöresel mimariye uygun şekilde tasarlanan proje üç ayrı adada yedi blokta yüz elli sekiz adet dükkan ve yüz kırk dokuz adet ofis olmak üzere üç yüz yedi bağımsız bölümden oluşuyor. Yeşil alan olarak bin yüz yirmi dört metre kare olan bu bölgenin önemli bir problemi olan otopark için ise dört bin altı yüz yirmi sekiz metre karelik bir alan ayrıldı. Projenin ihale edildiği tarihteki tutarı ise dört yüz seksen milyon Türk Lirası.

İstanbul Yenileniyor'da kentsel dönüşüm projelerinin temelleri atıldı! 4 proje için düğmeye basıldı!    

Temel atma töreniyle gündem olan Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı!

Geri Dön