25 / 07 / 2024

konya Ekonomi Raporu 2023

konya Ekonomi Raporu 2023

KONYA, büyük projelerle 2023 yılına kadar tarım, sanayi, ulaşım, turizm, enerjide merkez kent olmayı hedefliyor. Ekonomi Raporu 2023 başlıklı çalışmaya göre Konya, tarım ve sanayiden sonra turizmde de öne çıkmaya başladı.

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini açıkladı. Faiz artışları, enflasyon ve stagflasyonun durumu iyice zorlaştırdığına dikkat çekildi.

TOKİ'ye olan borç miktarı 26.4 milyar TL oldu!

CHP TBMM Grubu tarafından hazırlanan haftalık ekonomi raporu verilerine göre; vatandaşların banka ve finansman şirketlerine olan borcu 882.3 milyar Türk Lirası oldu. Aynı zamanda vatandaşların TOKİ'ye olan borçları da 26.4 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştı.

Emlak Konut GYO Temaşehir Konya 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Konya Meram Yenice Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi "Temaşehir Konya" projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Koronavirüs ekonomi raporu: İşsizlik yüzde 33'e yükselecek!

ODTÜ ve Bilkent’ten iki profesörün hazırladığı raporda Türkiye’de işsizliğin yüzde 33’e yükseleceğini, hane halkı gelirinin yüzde 46 azalacağını ortaya koyuyor. Rapora göre, faydası maliyetinden çok daha fazla olan halka doğrudan gelir desteği verilmesi, bu büyük çöküşe çare olabilir.

TOKİ Konya'da zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi bugün!

Konya İli Genelinde Yapılacak 2283 Toplu Konut Projesi için Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Konya projesi için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Konya İli Genelinde Yapılacak 2283 Toplu Konut Projesi için Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi  ihalesi 11 Şubat 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Türkiye İMSAD 'Ekim 2019 Sektör Raporu' açıklandı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Ekim 2019 Sektör Raporu’na göre, toparlanma eğiliminin sürdüğü Ekim ayında mevcut inşaat işleri seviyesi bir önceki aya göre 2,7 puan daha arttı...

Temaşehir Konya 2018 değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Konya Meram'da hayata geçirilen Temaşehir Konya'nın değerleme raporunu yayınladı...

Temaşehir Konya'nın 2017 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Torkam İnşaat imzası ile ve Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Temaşehir Konya projesine ait 2017 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı...

Türkiye İMSAD Haziran 2017 Sektör Raporu’nu açıkladı!

Türkiye İMSAD, ekonomi çevreleri tarafından merakla beklenen aylık sektör raporunu açıkladı. Haziran 2017 Sektör Raporu’nda özellikle son 10 yılda inşaat malzemeleri sanayi için çok önemli bir pazar haline gelen Körfez ülkelerindeki kriz öne çıktı.

Temaşehir Konya'nın yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Temaşehir Konya Yıl sonu Değerleme Raporu yayınlandı.

TOKİ 8 ilde etüt raporu hazırlatılması ile hizmet alımı ihalesi bugün!

TOKİ Hatay, Çorum, Manisa, Ankara, İstanbul, Konya, Balıkesir illerinde imar planına esas jeolojik, jeoteknik ve joefizik etüt raporu hazırlatılması işi ile Batman geoteknik etüd projesi hazırlatılması hizmet alımı işi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

Temaşehir Konya'nın değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Konya, Meram, Yenice Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında inşa edilen Temaşehir Konya projesinin değerleme raporunu yayınladı.

konya Ekonomi Raporu 2023 Haberi

konya Ekonomi Raporu 2023

KONYA, büyük projelerle 2023 yılına kadar tarım, sanayi, ulaşım, turizm, enerji ve eğitimde Türkye'nin merkez kenti olmayı hedefliyor. Ekonomi Raporu 2023 başlıklı çalışmaya göre Konya, tarım ve sanayiden sonra turizmde de öne çıkmaya başladı. 


Konya Ticaret Odası (KTO) kentin sosyo-ekonomik hayatına ışık tutmak amacıyla hazırladığı ilk çalışmayı Konya Ekonomi Raporu 2023 başlığıyla yayınladı. Raporda Konya'nın sosyo-ekonomik durumu; 'demografik yapı ve sosyal kalkınma", 'makroekonomik göstergeler' başlıkları allında inceleniyor. 

Rapora göre 2002 yılında 130 milyon dolara yaklaşan bir ihracatı olan kent bu rakamı 2013 yılında 1 milyar 346 milyon dolara çıkardı. Kentin en çok ihraç ettiği ürünlerinde ilk üçü kazan ve makine, motorlu kara taşıtları, süt ürünleri alıyor.2008 yılından itibaren dış ticarette fazla vermeye başlayan Konya'da 2013'te ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 109,8...