19 / 05 / 2024

Konya turizm sektöründe de öne çıkacak!

Konya turizm sektöründe de öne çıkacak!

KONYA, büyük projelerle 2023 yılına kadar tarım, sanayi, ulaşım, turizm, enerjide merkez kent olmayı hedefliyor. Ekonomi Raporu 2023 başlıklı çalışmaya göre Konya, tarım ve sanayiden sonra turizmde de öne çıkmaya başladı.



KONYA, büyük projelerle 2023 yılına kadar tarım, sanayi, ulaşım, turizm, enerji ve eğitimde Türkye'nin merkez kenti olmayı hedefliyor. Ekonomi Raporu 2023 başlıklı çalışmaya göre Konya, tarım ve sanayiden sonra turizmde de öne çıkmaya başladı. 


Konya Ticaret Odası (KTO) kentin sosyo-ekonomik hayatına ışık tutmak amacıyla hazırladığı ilk çalışmayı Konya Ekonomi Raporu 2023 başlığıyla yayınladı. Raporda Konya'nın sosyo-ekonomik durumu; 'demografik yapı ve sosyal kalkınma", 'makroekonomik göstergeler' başlıkları allında inceleniyor. 

Rapora göre 2002 yılında 130 milyon dolara yaklaşan bir ihracatı olan kent bu rakamı 2013 yılında 1 milyar 346 milyon dolara çıkardı. Kentin en çok ihraç ettiği ürünlerinde ilk üçü kazan ve makine, motorlu kara taşıtları, süt ürünleri alıyor.2008 yılından itibaren dış ticarette fazla vermeye başlayan Konya'da 2013'te ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 109,8 oldu. 


Kent ihracatında ilk 5 ülke ise Irak, Almanya, Rusya, İran ve Suudi.Arabistan. Konya'daki 126 yabancı sermayeli şirketin 57'si Al-manya, İran, Hollanda, İrak ve Suriye'den. Yabancı firmalar ağırlıklı olarak toptan ticaret ve komisyonculuk, perakende ticaret, ev eşyalarının tamiri ile inşaat sektöründe çalışıyor. 


Ticari Hayat


Geri Dön