24 / 05 / 2024

Konya enerji

Konya enerji

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Konya-Karapınar’a dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini yapmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Bakan Yıldız’ın 3 bin MW olarak açıkladığı çaptaki santral için 6 milyar dolar yatırım yapılacak.

Konya'da 26 bin konutun elektriği çöpten üretiliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin çöplerinin toplandığı sahada kurulan Metan Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'nde geçen yıl, 43 milyon 186 bin 950 kilowat/saat elektrik üretildi

Konya'da acele kamulaştırma yapılacak!

Konya 4 Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmaz mallar acele kamulaştırılacak. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de..

Konya'ya 206 milyon liralık yatırım geliyor!

AK Parti Konya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya Kayacık Lojistik Merkezi ve Buğdaypazarı YHT Garı temelinin 19 Ağustos'ta atılacağını söyledi.

Konya YEKA için 4 firma teklif verdi!

Konya'da yaklaşık 1,3 milyar dolar yatırımla inşa edilmesi planlanan Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı'nın (YEKA) ihalesi için 4 firma teklifte bulundu. İhale 20 Mart'ta gerçekleşecek.

Konya Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı!

Konya açısından büyük öneme sahip Konya Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı.Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, mali tekliflerin Mart ayı içerisinde alınacağını belirtti.

Konya Yeni Hızlı Tren Garı 2019'da açılacak!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altınyaldız, Konya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konya Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali halk toplantısı 2 Ağustos'ta!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından, Konya Çumra'da Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali projesi için 2 Ağustos günü saat 10:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Konya yeni projeleriyle geleceğe hazırlanıyor!

Tarım, enerji, sağlık, eğitim ve ulaşım alanlarındaki yeni yatırımlar Başbakan Prof. Dr. Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve eski ve yeni milletvekillerinin çabaları ile Konya’yı yepyeni bir geleceğe hazırlıyor.

Juwi, 2016'da Konya ve Nevşehir'de güneş enerji santrali kuracak!

Alman güneş ve rüzgar enerji şirketi Juwi, 2016'ta Konya ve Nevşehir'de 18 lisanssız güneş enerji santralini hizmete sokacak. Türkiye'nin yenilebilir enerji sistemi için uygun coğrafyada olduğu belirtildi.

Konya Bağlar RES enerji iletim hattı için kamulaştırma!

154 kV (Konya II-Konya III) Brş.N-Bağlar RES Enerji İletim Hattı projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji santralleri için Konya, Amasya ve Tokat'ta kamulaştırma!

Yapılması planlanan enerji santralleri için Konya Ilgın'a bağlı Çavuşcu Köyü, Amasya Merkez ilçesine bağlı Albayrak Köyü, Hasabdal Köyü, İbecik Köyü ile Tokat Turhal ilçesine bağlı Hacılar Köyü, Hasanlı Köyü ve Samurçay Köyü'nde kamulaştırma yapılacak...

Zorlu Enerji bugün Konya ihalesine katıldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. bugün Konya ihalesine katıldı.

Konya Şeker enerji yatırımlarına ağırlık veriyor!

Kangal Termik Santrali ihalesini 2013 yılında 985 milyon dolarlık teklifle kazanan Konya Şeker, 685.5 milyon dolara Soma B Termik Santrali ihalesini de aldı.

Konya Şeker enerji sektöründe büyüyor!

hedefini dünyanın en büyük 5 gıda şirketi arasına girmek olarak belirleyen Konya Şeker, Kangal Termik santralinden sonra özelleştirme ihalesinde Soma Termik Santralini alarak enerji sektöründe de dev bir adım attı.

Konya enerji Haberi

Konya enerji

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ICCI 2014-20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın açılışnı yaptı. Yıldız törende yaptığı konuşmada, Konya’ya dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini yapmak üzere özel bir çalışma başlattıklarını söyledi. Konya Karapınar bölgesinde 3 bin MW’lik bir proje için ufuk çizgisinin gökyüzü ile birleştiği düz bir arazinin açılacağını belirtti.


NÜKLEERE YERLİ ORTAK ARANIYOR


Yıldız, Türkiye’de yapılan nükleer santrallere ortak alacaklarını da belirterek, “Varsanız buyrun, nükleer santrallerde yüzde 5 ila 20 arasında payla yerli ortak alacağız. Her iki santral için de bunu yapacağız. Kamunun bir miktar payı olabilir. Konya Karapınar Ayrancı bölgesinde ufuk çizgisinin gökyüzü ile birleştiği dümdüz bir arazi var. Oraya özel bir çalışma yapıyoruz. 3 bin MW’lık güneş santrali için o bölgeyi açacağız. Tarım...