06 / 07 / 2024

konya hacıveyiszade ahmet haşhaş ilköğretim okulu

konya hacıveyiszade ahmet haşhaş ilköğretim okulu

Konya Karatay'daki Hacıveyiszade Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu, bir yıl önce verilen çürük raporuna rağmen eğitim öğretime başladı...

Deprem bilimci Ahmet Ercan'dan 7 ile yeni uyarı: 7.5 şiddetinde sallanacak! Kütahya ve Konya'ya dikkat!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 7 şehir ile ilgili deprem beklentilerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Hacıfazlıoğlu Ak Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacıfazlıoğlu Ak Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hacıfazlıoğlu tarafından kuruldu.

Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Beyoğlu ilçesi, Hacıahmet Mahallesi, 1195 ada, 29 parseldeki Hamam ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Konya'da 19 ay taksitle KDV'den muaf arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Konya İli Karatay Belediye Başkanlığı, Konya Mezbaha ve Hacıyusufmecit Mahallesi'nde yer alan 7 adet arsayı 19 ay taksitle satışa çıkardı. 

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

TOKİ Konya Beyşehir 413 konut ihalesi 7 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Beyşehir Hacıakif Mahallesi projesinin ihalesini 7 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Özçiçek Hac ve Umre Organizasyonu Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçiçek Hac ve Umre Organizasyonu Turizm Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Emrah Köseoğulları tarafından kuruldu.

Konya'da 25 milyon TL'ye satılık arsa!

Meram Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Konya’nın Meram İlçesi’ne bağlı Hacı İsa Efendi Mahallesinde bulunan arsayı, 25 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Ahmet Ercan'dan Niğde ve Konya depremleri açıklaması!

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Konya çevresinin yakınında Mut kırık kuşağı ve Tuz Gölü kırık kuşağı var. Niğde'nin de hemen batısından Ecemiş kırığı geçiyor ve kuzeybatısından geçen Hasan Dağı açılma çatlağı var. Bunların üretebileceği deprem büyük olmaz" dedi.

Konya Ereğli Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Konya İli, Ereğli İlçesi, Hacımemiş Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbe kaplamaları söküldü!

Geçtiğimiz hafta olumsuz hava şartları nedeniyle müdahale edilemeyen Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi rüzgarın etkisini yitirmesinin ardından söküldü...

Depremde minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'yi fırtına vurdu!

Geçtiğmiz aylarda Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde minareleri yıkılan Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi son günlerde yaşanan fırtınadan etkilenerek yerinden çıktı...

Çekmeköy Hacı Yüksel Erdoğan Cami'nin inşaatı yükseliyor!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Soğukpınar Mahallesi’nde inşaatı süren Hacı Yüksel Erdoğan Cami’nde incelemeler yaptı.

konya hacıveyiszade ahmet haşhaş ilköğretim okulu Haberi

konya hacıveyiszade ahmet haşhaş ilköğretim okulu

Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğü uzmanlarının "Yıkılması, takviye edilmesinden daha yararlı olur" dediği okulda yaklaşık 400 öğrenci dersbaşı yaptı. Rapora rağmen herhangi bir işlem yapılmamasına aileler tepkili. Velilerden O.Ü., "Tamamen harabe bir bina. Duvarlar çatlak, yer yer dökülmeler başlamış. Çocuğumu can güvenliği olmadığı için göndermemeyi düşünüyorum." diyor. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük ise raporun gözleme dayalı sonuçlar içerdiğini, binaların çürük olup olmadığının tespiti için laboratuvar ortamında deneysel tetkik gerektiğini ifade ediyor. Gözleme dayalı sonuçlarla okulu boşaltmalarının mümkün olmadığını dile getiriyor.


Karatay ilçesinde bulunan Hacıveyiszade Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu, üç binadan oluşuyor. En eskisi 27 yıllık olan binalardaki derin çatlaklar, zeminde oturmalar, sıva ve betonda dökülmeler çıplak gözle bile görülebiliyor. Okul yönetimi, binaların durumunu 2011'in Haziran ayında Karatay...