07 / 05 / 2024

konya karaman yüksek hızlı tren hattı projesi

konya karaman yüksek hızlı tren hattı projesi

2014'te temeli atılan Konya- Karaman- Ulukışla YHT projesinin Konya- Karaman etabının test sürüşleri yarın başlayacak.

Konya-Karaman YHT Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nda test sürüşlerinin başlayacağını müjdeledi.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

 Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi bayram sonrasında açılacak!

Önceki gün Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'ndaki test sürüşünün ardından açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT Hattı'nın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın ilk test sürüşüne katıldı.

Adil Karaismailoğlu Konya-Karaman YHT Hattı'nın test sürüşünü gerçekleştirecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın test sürüşünü gerçekleştirecek.

İnşaat Yüksek Mühendisi Özdoğan Dirik vefat etti!

Konya Karaman eşrafından merhum A. Latif Dirik ve merhume Bahriye Dirik'in oğlu İnşaat Yüksek Mühendisi Özdoğan Dirik yaşamını yitirdi. 

Konya-Karaman YHT Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nda test sürüşlerinin başlayacağını müjdeledi.

Konya-Karaman hızlı tren hattı yıl sonunda açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman tren hattının yıl sonunda açılacağını müjdeledi.

Konya-Karaman YHT'nin test sürüşleri yıl sonu başlıyor!

İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattının ilk etabı olan Konya-Karaman bölümünün test sürüşleri bu yıl sonunda başlıyor.

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

Konya-Karaman YHT hattında sona gelindi!

2014 yılında inşaatına başlanılan Konya-Karaman hızlı tren projesinde sona geliniyor. Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattının ilk etabı olan Konya-Karaman bölümünün yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. 

Konya'da metrekare fiyatları yüksek!

Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'daki emlak fiyatlarını değerlendirdi. Altınay, emlak fiyatlarının yüksek olmadığını ancak metrekarelerin fazla olduğu için fiyatların arttığını söyledi.

Konya-Karaman YHT güzergahındaki 7 alt geçit tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren güzergahında yer alan 7 adet yaya alt geçidinin inşaatını tamamladı.

Dünyanın en yüksek ikinci viyadüğü Hadim'e yapılıyor!

Konya-Alanya arasını 2 saate düşürecek olan Eğişte viyadüğü inşaatı için şantiye kurulumu tamamlandı. Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu "Eğişte Viyadüğü Projesi dünyada en yüksek ikinci viyadük olma özelliğini taşıyor" dedi.

konya karaman yüksek hızlı tren hattı projesi Haberi

konya karaman yüksek hızlı tren hattı projesi

Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında test sürüşleri yarın başlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçen hafta yaptığı açıklamada Konya- Karaman YHT hattının sinyalizasyon sistemi montajlarının tamamlandığını dile getirerek, 8 Şubat'tan itibaren test sürüşlerinin başlayacağını duyurmuştu.

Sabah'ta yer alan habere göre; 2014'te temeli atılan Konya- Karaman- Ulukışla YHT projesinin Konya- Karaman etabının test sürüşleri yarın başlayacak. Sürüş testleri 3 hafta devam edecek. Mayıs ayı sonu itibariyle de işletmeye açılacak 102 kilometre uzunluğundaki hatta yük taşımacılığı da yapılacak.

Konya- Karaman- Ulukışla YHT projesi kapsamında Karaman, Niğde, Mersin ve Adana illeri hızlı demir yolu ağlarına bağlanacak. 

Hat işletmeye açıldıktan sonra Karaman'dan hareket eden bir yolcu Konya üzerinden Ankara veya İstanbul'a YHT ile ulaşabilecek. Konya- Karaman hattı arasında 21 araç alt geçit, 20...