09 / 05 / 2024

Konya'da metrekare fiyatları yüksek!

Konya'da metrekare fiyatları yüksek!

Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'daki emlak fiyatlarını değerlendirdi. Altınay, emlak fiyatlarının yüksek olmadığını ancak metrekarelerin fazla olduğu için fiyatların arttığını söyledi.



Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'daki emlak fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Altınay, emlak fiyatlarının yüksek olmadığını ama metrekare fiyatlarının fazla olduğu için fiyatların arttığını açıkladı.


Altınay, “Eskiden 2+1’i bulamazken, şimdi 4+1’ler bize yetmiyor. 10 odalı villalar peşinde koşuyoruz”Kaynak: 10 odalı villa peşindeyiz'' şeklinde konuştu.


1+1’lerin de amacına uygun kullanılması için çalışmalar içinde olduklarını belirten Altınay, emlakçılara önemli bir sorumluluk düştüğünü ve bu noktada ciddi çalışmaların olduğunu söyledi.


Altınay, “Oda üyesi mensuplarına yönelik bilgilendirme çalışmalarımız sürüyor. Çünkü kiralık mülkleri terör örgütleri, FETÖ mensupları tutabiliyor. Bu yolda azami gayret ve önlem almaktayız. Ülke olarak bir daha 15 Temmuz yaşamamak için hep birlikte çalışmalıyız.Biz kefil bile isteyip, en ince detayına kadar araştırıp, kira kontratı, kiraya mahsus bir yıllık senet bedeli ve kefil şartı arıyoruz. Ama kiralayan vatandaş evde oturmayıp evi başkasına verebiliyor. Buna da yapacak bir şeyimiz yok. Ancak vatandaşlarımız kiralama ve satma işlemlerini resmi prosedürlere uygun olarak, bu işi profesyonelce yapan emlakçılarla yapmalı. Bu hukuki açıdan da oldukça faydalı” ifadelerini kullandı.


Konya’da emlak sektörüne isteğin git gide arttığını vurgulayan Altınay, “Hem konut edinme hem emlakçılık ve emlak danışmanlığına günden güne artan talep söz konusu. Emlak danışmanlığı yapmak isteyenlere tavsiyemiz bu işin eğitimini almaları. Eğitim her alanda farkın oluşmasına yol açıyor. Emlak sektöründe gülen yüz, sabır ve hoşgörülü olmak çok önemli. Bunlar başarının anahtarıdır. Güveni de tesis ettiğiniz zaman, başarı gelecektir. Dürüst olmak sektörümüz için çok çok önemlidir. Güvenilir olduğunuz zaman en önemli referansı almış oluyorsunuz ve tercih ediliyorsunuz'' dedi.



Pusulu Haber


Geri Dön