01 / 05 / 2024

konya konut sektörü

konya konut sektörü

Mevlana Kültür Merkezi karşısında yapılması planlanan kentsel dönüşüm ve rekreasyon alanları projesi Aziziye ve Çelebi mahalleleri sınırlarında yaklaşık 230.000 m² alanda yapılan kamulaştırma çalışmalarını kapsamaktadır

Konya'da metrekare fiyatları yüksek!

Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'daki emlak fiyatlarını değerlendirdi. Altınay, emlak fiyatlarının yüksek olmadığını ancak metrekarelerin fazla olduğu için fiyatların arttığını söyledi.

Konya'nın 650 bin konuta ihtiyacı var!

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Başkanı Osman Başaran, Konya'da 650 bin konut ihtiyacı olduğunu açıkladı. Başaran, ''Konut arzı var, talep de var ama kredi faiz oranlarının daha aşağıya çekilmeli'' şeklinde konuştu.

Konyalı sektör temsilcilerinden yeni kampanya istemi!

Emlak Konut GYO'nun 30 projede 15 bin konut ve ticari alan için 1 Ağustos Pazartesi günü başlattığı ve "tarihi" kampanya olarak adlandırdığı çalışmaya dahil edilmeyen Konyalı inşaat sektörünün temsilcileri, "Türkiye, İstanbul'dan ibaret değil" diyerek dile getirdi.

Konya'da konut arsasına ihtiyaç var!

Aydın İnşaat yönetim kurul üyesi Mehmet Aydın, “Maliyetleri daha da cazip hale getirebilmemiz için belediyelerimiz konut öneri alanı içerisinde olan tarla vasfındaki arazileri mutlaka konuta açmalı. " dedi.

Konya'da konut yapacak arsa kalmadı!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altunay, Konya'da konut yapacak arsaların tükendiğini açıkladı. Altunay, konuttaki yüksek fiyatın arsa yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti ve araziler imara açılmalı" dedi.

Abdurrahman Güler: Konya'nın konut talebi karşılanacak!

2015 yılının inşaat sektörü için durağan geçtiğini ama 2016'dan ümitli olduklarını ifade eden Panel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Güler, İnşaat sektörünün ülkenin lokomotifi olduğunu söyledi.

Konya'da kiralık ev kalmadı!

Memleket Konya Gazetesi'nin yazarlarından M. Ali Elmacı bugünkü yazısında Konya'daki inşaat sektöründen bahsetti. İşte M. Ali Elmacı'nın o yazısı..

Veli Karademir: Konya'da evsiz kimse kalmayacak!

Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin onaylaması halinde KOMÜT'ün hayata geçireceği projeyle Konya'da evsiz kimse kalmayacak. Sistemin TOKİ gibi olacağını belirten Karademir, konutların TOKİ kadar pahalı olmayacağını söyledi.

Konya'da artan konut talebine rağmen arsa bulmakta zorlanılıyor!

Merhaba Gazetesi'nin haberine göre; Konya’da artan bina talebine karşın yatırımcılar, arsa bulmakta zorlanıyor. Son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan hareketlilik ve yeni yatırımlarla birlikte Konya'da arsa talebi arttı.

Konut sektörü ekonominin dinamizmi!

Sabah Gazeytesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin inşaat sektöründeki açıklamalarını değerlendirdi. Oğuz, ''Yaşanılır belde için ihtiyaç duyduğu; değer üreten konut sektörüdür'' dedi.

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkileyecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Konut sektörü Babalar Günü kampanyasıyla hareketlendi!

Ramazan ayı ve Babalar Günü nedeniyle konut sektöründe kampanya yarışı yaşanıyor. Yaz aylarında durgunlaşan sektörde satışları hızlandırmak isteyen firmalar birer birer kampanyaları devreye almaya başladı.

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

konya konut sektörü Haberi

konya konut sektörü

TSKB Gayrimenkul Değerleme Antalya Şubesi Değerleme Uzmanı Ulaş Çoşkun, Konya ilinin en büyük 3. ilçesi olan Karatay’ı www.emlakkulisi.com için değerlendirdi.

Selçuklu ve Meram’ın ardından Konya ilinin en büyük 3. ilçesi olan Karatay’ın 2011 yılı itibariyle nüfus 271.435 kişi olup 2.780 km² yüz ölçümüne sahip Karatay ilçesi şehrin eski yerleşim alanlarından biri Mevlana Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır.

Karatay ilçesi gerek eski yerleşim alanı olmasından kaynaklanan sınırlamalar, gerekse yeni yerleşim alanlarının oluşturduğu cazibeye yenik düşmesi neticesinde sosyal ve teknik altyapı yatırımlarında Selçuklu ve Meram’ın gerisinde kalmıştır.

Fakat son dönemde atılan adımlar, özellikle Mevlâna Kültür Merkezi çevresinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm ve rekreasyon alanları için yapılan kamulaştırma çalışmaları, planlama ve uygulama aşamasında olan; yeşil alan projeleri, iş merkezi projeleri, toplu konut...