03 / 05 / 2024

Veli Karademir: Konya'da evsiz kimse kalmayacak!

Veli Karademir: Konya'da evsiz kimse kalmayacak!

Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin onaylaması halinde KOMÜT'ün hayata geçireceği projeyle Konya'da evsiz kimse kalmayacak. Sistemin TOKİ gibi olacağını belirten Karademir, konutların TOKİ kadar pahalı olmayacağını söyledi.



Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Kurucu Başkanı Veli Karademir, dar gelirli aileleri ve evsiz vatandaşları, sadece kira bedelleri karşılığında ev sahibi yapabileceğini kaydetti. Sistemin  TOKİ  gibi olacağını belirten Karademir, konutların TOKİ kadar pahalı olmayacağını söyledi. 


'KİRA BEDELİ İLE EV SAHİBİ OLUNACAK' 


EVSİZLERİN ya da dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için Konya'da hayata geçirecekleri projeyi anlatan Karademir, "Belediye Başkanı veya Vali Bey Konya'nın mülki amiri olarak, biz şirketler veya müteahhitlere evsiz ve dar gelirli vatandaşlar için üç bin kişilik boş arazi verse, buraya dar gelirlilere konut alanı yapabilirsin dese bende tabiki yaparım. Bunu şöyle tespit edebiliriz. İki yıl kirada oturmuş elektrik su abonesi olmuş sözleşmesi olan insanları tespit edebiliriz.

 

Yani her önümüze gelenleri değil gerçek kiracıları tespit ederiz. Bu insanları gerekirse eski evine kaç lira kira ödüyorsa, diyelim ki 300 lira bu kirayı bize getir belediye veya Vali Beyin önderliğinde, boş arsa veya arazi karşılığı olmayınca sadece maliyetine biz bu konutları dar gelirli insanlara onların kira bedeli karşılığında ev sahibi yapacağız ve bunu ilk dört ayda başlama şartıyla iki yılda bitiririz. 

Burada para kazanmayı düşünmeyeceğiz gönüllü müteahhit arkadaşlara versinler" diye konuştu.

 

"BAŞKAN SICAK BAKIYOR"


PROJENİN istihdam ve sosyal etkilerinin de olacağını kaydeden Karademir, "Bunu Konya merkez dahil olmak üzere bütün ilçelerimizde yapacağız. 


TOKİ gibi olacak ama TOKİ pahalıya mal ediyor, belirli kişilere veriyor. Ama biz gerçek kiracıları tespit edeceğiz. Zaten yaptığımız konutlarda o insanlara iş istihdamı da doğacak ve binalar bitirilince de orada kendi kendine bir iş sahası doğacak. Bunun için Belediye Başkanımız veya Vali Bey böyle bir imkanı sağlarsa ben gönüllü Karademir İnşaat olarak Büyükşehir Belediye Başkanımıza açıkladım bu projeyi. Başkan Akyürek bize 'Siz konutları çok pahalıya malediyorsunuz, vatandaş ev alamıyor' dedi. Ben de projemi anlattım. Başkan olaya sıcak bakıyor müsait bir zamanında detaylı bir şekilde görüşeceğiz. Onay alırsak, senede ben 400 daire teslim ederim sanırım üç yıl içinde Konya evsiz kimse kalmaz" ifadelerini kullandı. 


Konya'da Bugün



Geri Dön