02 / 05 / 2024

Avustralya'da konut fiyatları yüksek faiz oranlarına karşı artmaya devam ediyor!

Avustralya'da konut fiyatları yüksek faiz oranlarına karşı artmaya devam ediyor!

Avustralya'da emlak fiyatlarında önemli artışlar yaşanırken, Avustralya Merkez Bankası'nın yüzde yüzde 4,35'e ulaşan faiz oranına rağmen artmaya devam ediyor. 



Avustralya'da emlak fiyatlarında önemli artışlar yaşanmaya devam ediyor. Avustralya Merkez Bankası'nın yüzde 4,35 seviyesine ulaşmasına rağmen Sydney bu konuda başı çekiyor. Konut fiyatlaırının artmasında, uluslararası öğrenciler ve göçmenler tarafından desteklenen güçlü nüfus artışının bu eğilimin arkasındaki önemli bir faktör olarak görülüyor.

CoreLogic araştırma ekibinden Eliza Owen, Sidney'in emlak değerlerinde kayda değer yıllık artışlar görüldüğünü belirtti.  Thornleigh, sadece son çeyrekte yüzde 3,3'lük bir büyüme de dahil olmak üzere geçtiğimiz yıl yüzde 19,7'ye varan bir artış kaydetti. Strathfield da benzer bir yıllık artışa tanık olmuş ve Five Dock yüzde 8,4 oranında bir artış yaşandı.

Avustralya da konut fiyatları yüksek faiz oranlarına karşı artmaya devam ediyor!

EN BÜYÜK ARTIŞ SYDNEY'DE!

Açıklanan rakamlara göre Sydney'in denizaşırı ülkelerden yeni gelenler için cazibesini yansıtmakta.

Şehirdeki medyan konut fiyatı şu anda 1.397 milyon dolar olarak açıklandı. Bu cazibe sadece Sidney'le sınırlı olmayıp diğer şehirlerde de göçmen akını nedeniyle kayda değer bir büyüme görülüyor. Örneğin, Melbourne'un Macgregor banliyösünde yıllık yüzde 19,7'ye varan bir artış yaşandı.

Perth'de Yokine banliyösü yıllık yüzde 17,3'lük önemli bir artış kaydederken, Adelaide'in Taperoo'su yüzde 12,7 oranında arttı. Bu büyüme, Avustralya'nın enflasyon oranının yüzde 5.4 ile Yeni Zelanda hariç çoğu OECD ülkesini geride bıraktığı bir döneme denk gelmekte.

Hazine bu gelişmeleri yakından takip ediyor ve göçün mali yıl için 315.000 olan ilk tahminini aşabileceğini ve Avustralya'daki önemli şehir merkezlerinde talebin arzı aşmaya devam etmesi nedeniyle konut piyasasına daha fazla baskı yapabileceğini öngörüyor.

O ilde konut fiyatları İstanbul'la yarışır hale geldi! Ev sahibi olmak hayal oluyor...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Giderek artan konut krizi sorunu insanı krize neden oluyor! Konut sahibi olmak isteyenlerin sayısı gittikçe azalıyor

Geri Dön