26 / 07 / 2024

konya lisesi yıkılacak mı

konya lisesi yıkılacak mı

Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı soru önergesi iletti. Soru önergesine süresi içerisinde yanıt gelmedi..

Osmangazi Lisesi yıkılacak, kent meydanı yapılacak!

Bursa'nın Yenişehir ilçe merkezinde yer alan Osmangazi Lisesi'nin eski binası yıkılıp, yerine kent meydanı yapılacak.

Zonguldak Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılacak mı?

Zonguldak'taki Kız Meslek Lisesi olarak bilinen, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi’ne otopark yapılması için yıkılabileceğiyle ilgili iddialar meclise taşındı.

Konya'da atıl vaziyetteki bina yıkılacak!

Çalışmalarına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da atıl vaziyette bulunan bir binanın yıkımını gerçekleştirecek.

Tarihi Erenköy Kız Anadolu Lisesi yıkılacak!

Deprem riski taşıdığı bulunan Erenköy Kız Anadolu Lisesi yaz tatilinde yıkılacak. Yeni okulun 16 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Konya Büyükşehir'den 895 milyon TL'ye satılık sanayi tesis imarlı arsa!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay İlçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde yer alan sanayi tesis alanı imarlı arsayı ihale ile satıyor. İhale 13 Kasım'da yapılacak....

Konya Büyükşehir'den 45 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Karatay İlçesi'ndeki 5 arsayı ihale ile satıyor. İhale 9 Ekim'de yapılacak..

Konya Hüyük Şehir Konağı’nın temeli atıldı!      

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hüyük ilçesine kazandırılan yatırımlarda incelemeler yaparak ilçeye kazandırılacak şehir konağının temel atma törenine katıldı. 

Konya Büyükşehir'den 12 milyon TL'ye satılık arsa!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu'ya bağlı Aşağıpınarbaşı Mahallesi'ndeki arsayı ihale ile satıyor. İhale 27 Mart'ta yapılacak..

Konya Sahibata Katlı Otoparkı yıkılacak!

Konya Meram'da gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında gerçekleşecek Sahibata Katlı Otoparkı yıkılıyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yıkılacak otopark hakkında açıklamalarda bulundu.

Konya Büyükşehir, 3 mahallenin su özlemini giderdi!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıksız ve yetersiz su sorunu yaşayan Hüyük Çukurkent, Beyşehir Yunuslar ve Yenidoğan mahallelerinde gerçekleştirdiği çalışmayla sağlıklı su özlemini giderdi.

2016 TOKİ Konya Hüyük başvuru!

Ödemelere göre 240 aya kadar vade sağlanan projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. İşte 2016 TOKİ Konya Hüyük başvuru...

Konya Büyükşehir’den 3,5 milyonluk prestij cadde!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hadim ilçe merkezinde gerçekleştirdiği prestij cadde düzenlemelerine 3,5 milyon lira harcadı.

Konya Hüyük TOKİ son başvuru tarihi!

Konya Hüyük TOKİ son başvuru tarihi 30 Eylül olarak belirlendi. Projede ödemelere göre 240 aya kadar vade sağlanıyor.

konya lisesi yıkılacak mı Haberi

konya lisesi yıkılacak mı


Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı soru önergesi iletti. İşlemde olan soru önergesine süresi içerisinde yanıt gelmedi.


Bozkurt soru önergesinde; "Bugünkü adıyla Konya Anadolu Lisesi, 1889 yılında idadi olarak eğitim vermeye başlamış, zaman içinde Konya Erkek Lisesi, Konya Gazi Lisesi, Konya Lisesi ve son olarak Konya Anadolu Lisesi olarak eğitim vermeye devam etmiştir. Tarihi okulun binası geçtiğimiz yıllarda boşaltılarak, Yazma Eserler Müzesi'ne çevrilme girişimine maruz kalsa da, bu girişim sonuçsuz kalmıştır.


Gerek, mimarisi gerek 127 yıllık tarihi yapısıyla Türkiye'nin sayılı eğitim kurumlarından olan, bünyesinde pek çok cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve bilim adamı yetiştirmiş olan okulda şimdilerde inşaat faaliyetleri başladığı, öğrencilerin eğitim gördüğü esnada Büyükşehir Belediye ekiplerinin fizik ve...