26 / 07 / 2024

Konya Anadolu Lisesi yıkılacak mı?

Konya Anadolu Lisesi yıkılacak mı?

Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı soru önergesi iletti. Soru önergesine süresi içerisinde yanıt gelmedi..


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Konya Anadolu Lisesi yıkılacak mı?


Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı soru önergesi iletti. İşlemde olan soru önergesine süresi içerisinde yanıt gelmedi.


Bozkurt soru önergesinde; "Bugünkü adıyla Konya Anadolu Lisesi, 1889 yılında idadi olarak eğitim vermeye başlamış, zaman içinde Konya Erkek Lisesi, Konya Gazi Lisesi, Konya Lisesi ve son olarak Konya Anadolu Lisesi olarak eğitim vermeye devam etmiştir. Tarihi okulun binası geçtiğimiz yıllarda boşaltılarak, Yazma Eserler Müzesi'ne çevrilme girişimine maruz kalsa da, bu girişim sonuçsuz kalmıştır.


Gerek, mimarisi gerek 127 yıllık tarihi yapısıyla Türkiye'nin sayılı eğitim kurumlarından olan, bünyesinde pek çok cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve bilim adamı yetiştirmiş olan okulda şimdilerde inşaat faaliyetleri başladığı, öğrencilerin eğitim gördüğü esnada Büyükşehir Belediye ekiplerinin fizik ve kimya laboratuvarları ile kapalı spor salonunun bulunduğu binayı yıkma çalışmaları başlattığı tarafıma iletilmiştir." dedi.


Bozkurt'un soruları


1. Tarihi Konya Lisesi'nin fizik ve kimya laboratuvarları ile kapalı spor salonunun bulunduğu binada inşaat faaliyeti başlatılmasının sebebi nedir; neden eğitim öğretimin sürdüğü bir dönemde çalışma yapılmaktadır?


2. Yıkılan binaların yerine ne yapılması planlanmaktadır?


3. Tarafıma da iletildiği üzere Konya kamuoyunda tarihi okul binasının akıbeti ile ilgili tedirginlik hakimdir. Okulun başka bir yere taşınacağı ve binanın okul statüsünden çıkartılarak başka bir amaç için kullanılacağı iddiaları doğru mudur? Büyükşehir Belediyesi ile bu yönde bir anlaşma yapılmış mıdır?






Geri Dön