26 / 07 / 2024

Tarihi Konya Lisesi

Tarihi Konya Lisesi

Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı soru önergesi iletti. Soru önergesine süresi içerisinde yanıt gelmedi..

TOKİ'den Konya'ya 152 konutluk iki yeni proje geliyor! Tek tek açıklanan bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ'den Konya'ya 152 konutluk iki yeni proje geliyor... Tek tek açıklanan bu tarihi kaçırmayın... İşte TOKİ Konya 2023 projeleri detayları...

TOKİ Konya'daki iki yeni projesi için düğmeye bastı! Bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Konya'daki iki yeni projesi için düğmeye bastı... Bu tarihi kaçırmayın... İşte TOKİ Konya Karapınar projeleri ile ilgili detaylar...

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2. Etap kura çekilişi tarihi 2+1 ve 3+1!

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2. Etap kura çekilişi tarihi 2+1 ve 3+1 haberimizde yer alıyor. TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2. Etap kura çekilişi ne zaman? Selçuklu TOKİ kura çekimi tarihleri 2020...

Tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı!

Birçok ünlü isimin eski okulu olan ve deprem riski bulunan tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı verildi.

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2019 kura çekimi tarihi!

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2019 kura çekimi tarihi haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı kura tarihi 2019...

TOKİ Konya Selçuklu son başvuru tarihi 2019!

TOKİ Konya Selçuklu son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 1057 adet daire bulunuyor.

Konya Sarayönü Kız Meslek Lisesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sarayönü'nde inşa edilen kız meslek lisesi inşaatında incelemeler yaptı.

Konya Hotamış İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karapınar’a bağlı Hotamış Mahallesi’nde hayata geçirilen Hotamış İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır.

Konya'da 2017'de 253 tarihi eser restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında 253 tarihi eseri restore etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Konya Karatay'da 4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Konya İli, Karatay İlçesi Fetih Mahallesi'nde yer alan üretim tesisi vasıflı gayrimenkul 4 milyon TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 20 Şubat 2018 olarak belirlendi. 

Zermeram Kozağaç teslim tarihi!

Zermeram projesi 800 milyon TL yatırım değeriyle Konya Kozağaç'ta yükseliyor. Peki Zermeram Kozağaç teslim tarihi ne zaman?

Konya Kanyon Park Konutları teslim tarihi!

Kanyon Park Evleri projesi Seha Yapı tarafından Konya Yazır Mahallesi'nde hayata geçirildi. Konya Kanyon Park Konutları teslim tarihi ne zaman?

Tarihi Konya Lisesi Haberi

Tarihi Konya Lisesi


Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı soru önergesi iletti. İşlemde olan soru önergesine süresi içerisinde yanıt gelmedi.


Bozkurt soru önergesinde; "Bugünkü adıyla Konya Anadolu Lisesi, 1889 yılında idadi olarak eğitim vermeye başlamış, zaman içinde Konya Erkek Lisesi, Konya Gazi Lisesi, Konya Lisesi ve son olarak Konya Anadolu Lisesi olarak eğitim vermeye devam etmiştir. Tarihi okulun binası geçtiğimiz yıllarda boşaltılarak, Yazma Eserler Müzesi'ne çevrilme girişimine maruz kalsa da, bu girişim sonuçsuz kalmıştır.


Gerek, mimarisi gerek 127 yıllık tarihi yapısıyla Türkiye'nin sayılı eğitim kurumlarından olan, bünyesinde pek çok cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve bilim adamı yetiştirmiş olan okulda şimdilerde inşaat faaliyetleri başladığı, öğrencilerin eğitim gördüğü esnada Büyükşehir Belediye ekiplerinin fizik ve...