26 / 07 / 2024

konya lisesi

konya lisesi

Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı soru önergesi iletti. Soru önergesine süresi içerisinde yanıt gelmedi..

Aselsan, Konya'da 4 katlı okul inşa edecek!

Konya’da Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşa edilmesi için protokol imzalandı. Okulun 2022 yılında eğitime kazandırılması planlanıyor.

Ereğli İvriz Sosyal Bilimler Lisesi yıkılıyor!

Konya Ereğli’de bulunan İvriz Sosyal Bilimler Lisesi göçme gerekçesiyle kapatıldı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu okulun kapatılmaması için yetkililere seslendi.

Konya Sarayönü Kız Meslek Lisesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sarayönü'nde inşa edilen kız meslek lisesi inşaatında incelemeler yaptı.

Konya Hotamış İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karapınar’a bağlı Hotamış Mahallesi’nde hayata geçirilen Hotamış İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır.

Konya Akkiseli İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akkiseli iş adamları tarafından hayata geçecek Akkiseli İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı. Aynı protokol Akkise Mahallesi Kurtlar Camisi'ni de hizmete açtı.

Konya'da kapatılan okul devlet himayesine alındı!

Konya Beyşehir'de FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında mühürlenip kapatılan özel okul, Beyşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim faaliyetine devam edecek.

Konya Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Konya Valisi Muammer Erol huzurunda Apak Mahallesinde mülkiyeti Karapınar Belediye Başkanlığına ait taşınmaz üzerine 24 derslikli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin temel inşaatı başladı.

Konya Anadolu Lisesi yıkılacak mı?

Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı soru önergesi iletti. Soru önergesine süresi içerisinde yanıt gelmedi..

Konya Ereğli TOKİ Mesleki ve Eğitim Anadolu Lisesi Uygulama Oteli açıldı!

Konya Ereğli'deki TOKİ Mesleki ve Eğitim Anadolu Lisesi Uygulama Oteli açıldı. Şehrin gürültüsünden uzak konforlu konaklamanın yeni adresi olarak gösterilen OAL Otel'in açılışına Ereğli protokolü ve okul müdürleri katıldı.

Karapınar'a yeni İmam Hatip Lisesi geliyor!

“Eğitime Yüzde 100 Destek” projesi kapsamında Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Hotamış Mahallesi’nde 16 derslikli İmam Hatip Lisesi yapılması için protokol imzalandı.

Konya Ilgın'a 2 yeni okul inşa edildi!

Konya Ilgın İlçesi'nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nda iki yeni okul birden öğretime açılacak.Kaplıca bölgesinde açılacak TOKİ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde 102 öğrenci eğitim görecek.

Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmete açıldı!

Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da okullaşma oranında çok iyi bir seviye yakaladıklarını söyledi.

Meram'a Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor!

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Gülbahçe Mahallesi'nde Talıir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi, 9 Şubat Pazartesi günü törenle açılacak.

konya lisesi Haberi

konya lisesi


Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı soru önergesi iletti. İşlemde olan soru önergesine süresi içerisinde yanıt gelmedi.


Bozkurt soru önergesinde; "Bugünkü adıyla Konya Anadolu Lisesi, 1889 yılında idadi olarak eğitim vermeye başlamış, zaman içinde Konya Erkek Lisesi, Konya Gazi Lisesi, Konya Lisesi ve son olarak Konya Anadolu Lisesi olarak eğitim vermeye devam etmiştir. Tarihi okulun binası geçtiğimiz yıllarda boşaltılarak, Yazma Eserler Müzesi'ne çevrilme girişimine maruz kalsa da, bu girişim sonuçsuz kalmıştır.


Gerek, mimarisi gerek 127 yıllık tarihi yapısıyla Türkiye'nin sayılı eğitim kurumlarından olan, bünyesinde pek çok cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve bilim adamı yetiştirmiş olan okulda şimdilerde inşaat faaliyetleri başladığı, öğrencilerin eğitim gördüğü esnada Büyükşehir Belediye ekiplerinin fizik ve...