28 / 04 / 2024

Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmete açıldı!

Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmete açıldı!

Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da okullaşma oranında çok iyi bir seviye yakaladıklarını söyledi.



Meram Belediyesi tarafından yapılan ve Konya’nın manevi mimarlarından merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin isminin verildiği imam hatip lisesi törenle açıldı. Törene Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, milletvekilleri, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, merhum Tahir Büyükkörükçü’nün oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk konuşmayı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru yaptı.

Başkan Toru, 36 derslikten oluşan imam hatip lisesinin, 6 bin 300 metrekare alana inşa edildiğini dile getirdi.

ÖMER DİNÇER'E TEŞEKKÜR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya’da okullaşma oranında çok iyi bir seviye yakaladıklarını söyledi. Başkan Akyürek, “Bunda, daha önce Milli Eğitim Bakanlığımızı yapan Ömer Dinçer Hocamızın ve Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’in çok önemli katkıları oldu.” ifadelerini kullandı.


'Başarıyı getirecek Öğrencinin kendisidir'


Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer ise, Türkiye’de fiziki imkânlarıyla çok güzel okullar bulunduğunu ifade etti. Dinçer, “Öğrencilerimiz prestij kazandıran okullarda okuyor. Fiziki şartlar ne kadar iyi olursa olsun aslında başarıyı getirecek olan öğrencilerimizin bizzat kendileridir. Dünya çapında bilim adamlarını bu okullarda yetiştireceğiz.” dedi.


Yeni Şafak


Geri Dön