28 / 04 / 2024

Konya Sarayönü Kız Meslek Lisesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Konya Sarayönü Kız Meslek Lisesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sarayönü'nde inşa edilen kız meslek lisesi inşaatında incelemeler yaptı.



 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Sarayönü Kız Meslek Lisesi inşaatını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.


ÇOCUKLARIMIZ KONYA STANDARTLARINDA BİR LİSEYE SAHİP OLACAK

16 derslikli lisenin 2,5 milyon liraya mal olacağını ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirtem Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar eğitime büyük destek verdiklerini belirterek şu şekilde konuştu: “Sarayönü’nün en önemli projelerinden birini gerçekleştirmek için inşaat faaliyetlerimiz devam ediyor. 16 derslikli bir okul yapıyoruz. İnşaat son aşamaya geldi ve inşallah gelecek dönem çocuklarımız buraya taşınacak. Bu projeyle çocuklarımız Konya standartlarında, bahçesiyle, çevre düzenlemesiyle ve binası ile yeni bir liseye kavuşmuş olacaklar. Eğitim alanındaki yatırımlarımız devam edecek.”

ESKİ OKULUN YERİNİ İLÇEYE MEYDAN OLARAK DÜZENLEYECEĞİZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, okulun tamamlanmasıyla beraber eski okulun yıkılacağını ve söz konusu yerin ilçeye yeni bir meydan olarak hizmet vereceğini belirterek, “İlçe merkezinde bulunan kız meslek lisesinin yeni yerine taşınması ile birlikte merkezdeki eski bina yıkılacak ve orada bir meydan için düzenleme yapılacak. Eski okulun yıkılması ile birlikte Sarayönümüz yeni bir şehir meydanına kavuşmuş olacak” dedi.


Geri Dön