27 / 04 / 2024

Konya Ilgın'a 2 yeni okul inşa edildi!

Konya Ilgın'a 2 yeni okul inşa edildi!

Konya Ilgın İlçesi'nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nda iki yeni okul birden öğretime açılacak.Kaplıca bölgesinde açılacak TOKİ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde 102 öğrenci eğitim görecek.



Ilgın İlçesi'nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nda iki yeni okul birden öğretime açılacak.Kaplıca bölgesinde açılacak  TOKİ  Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde 102 öğrenci eğitim görecek. 


90 yataklı uygulama oteli de bu yıl hizmet vermeye başlayarak eğitimli ve kalifiye eleman yetiştirecek. Ilgın Fen Lisesi ise çevre yolu üzerindeki Emniyet müdürlüğü binası yanında yapılan 16 derslikli okulda açılacak. 


Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral, TOKİ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin turizm şehri Ilgın'a büyük katma değer sağlayacağını söyledi. Başkan Oral, "Fen Lisesi'nin de bu duruma gelmesinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, M.E. B Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile Bakanlık protokolü, İl Milli Eğitim ve İlçe Müdürlüklerine en önemlisi de okula adını veren ve yapımını üstlenen Ilgın Ticaret Borsamızın değerli Başkanları, Yönetimi, Genel Sekreteri, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön