30 / 04 / 2024

konya mezar taşı müzesi nerede

konya mezar taşı müzesi nerede

Türkiye’nin ilk “Tarihi Mezar Taşları Müzesi” Konya’da açılıyor. Müze, Mevlana bölgesine; Mevlana Türbesi’ne, Mevlana Kültür Merkezi’ne, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ne gelenlerin ziyaret edebileceği bir alana yapıldı...

Konya'da kiralık 6 iş yeri!

Derebucak Belediye Başkanlığı Konya Derebucak'ta yer alan 6 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu iş yerleri Çamlık Mahallesi'nde yer alıyor.

Konya'da 116 adet arsa ile arazi satışa sunuldu! İhalesi 4 Aralık'ta! 

Konya Altınekin Kaymakamlığı, Konya ili, Altınekin ilçesinde yer alan 116 adet arsa ile araziyi satıyor. Peki Konya Altınekin'de yer alan Hazine taşınmazlarının fiyatları ne kadar? 

Beklenen İstanbul depremi kenti nasıl etkileyecek? O isim peş peşe açıkladı: Resmen felaket...

Beklenen İstanbul depremi kenti nasıl etkileyecek? O isim peş peşe açıkladı: İstanbul'da herkesin mezar taşı hazır!

TOKİ Konya Yunak'ta ayda 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olun! 

TOKİ Konya Yunak 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Yunak'ta kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Yunak'ta  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Yunak sosyal konut projesi... 

TOKİ Konya Taşkent 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ Konya Taşkent 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Taşkent'te kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Taşkent'te  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Taşkent sosyal konut projesi... 

Konya'da 23 bin TL'den başlayan fiyatlarla 15 adet arsa satışta! Hemen bakın!

Konya Kulu Belediye Başkanlığından Celep Mahallesi'nde yer alan 15 adet arsa satışa sunuldu. Peki satışa çıkarılan taşınmazların fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Milli Emlak Konya'nın o ilçesinde 10 bin 800 TL'ye imarlı arsa satıyor! İhalesi 25 Ağustos'ta!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya  ili, Selçuklu ilçesi Meydan Köyü'nde bulunan arsa için satış ihalesi gerçekleştirecek. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 25 Ağustos'ta yapılacak.

Konya'da Mayıs'ta 1.565 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün saat 10:00'da resmen açıklanan konut satış rakamlarına göre, Konya'da Mayıs'ta 1.565 konut satıldı...

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin dışına taşınıyor!

Konya'da çevre ve gürültü kirliliği oluşturan Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin merkezinden taşınıyor.

Konya Millet Bahçesi'nin temeli 15 Ocak'ta atılıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada Konya'da inşa edilecek millet bahçesinin temelinin 15 Ocak'ta atılacağını açıkladı.

Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi İhalesi 12 Ocak'ta yapılacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Yeni Motorlu Sanayi Sitesi ihalesinin 12 Ocak’ta yapılacağını duyurdu.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Kapalı Maraş açılacak, Türkler blöf yapmadı!

Güney Kıbrıs'ta 'sözde' Maraş Belediye Başkanı' Simos Yoannu, Maraş'ın açılmasının kendileri için mezar taşı olacağını ifade ederek, Türklerin blöf yapmadığını söyledi.

konya mezar taşı müzesi nerede Haberi

konya mezar taşı müzesi nerede

Mezarlık hizmetleri konusunda Türkiye’ye örnek olacak birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya merkezdeki 113 mezarlığı düzenlediklerini, Mezarlık Bilgi Sistemi kurarak ziyaretçilere mezarlıklara ulaşmaları konusunda yardımcı olduklarını dile getirdi.


Konya’nın 900 yılı aşkın bir süredir defin yapılan mezarlıklara sahip olduğunu, tarihi dokunun bir kısmını da mezarlıkların oluşturduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Tarihi Mezar Taşları Müzesi ile mezarlıklara verilen değeri farklı bir eserle taçlandırdıklarını söyledi.


Konya’daki tarihi mezar taşlarının bir bölümünün kaybolduğunu, kalanların değerlendirilmesi ve halka sunulmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Mezar Taşları Müzesi, büyük bir medeniyetin her alanda olduğu gibi bu alana da yansımasıdır. Türkiye’de ilklerden birini burada gerçekleştirdik. Müze, Mevlana bölgesine; Mevlana Türbesi’ne, Mevlana Kültür Merkezi’ne, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ne gelenlerin ziyaret edebileceği bir alana...