28 / 04 / 2024

Tarihi Mezar Taşları Müzesi Konya’da açılıyor!

Tarihi Mezar Taşları Müzesi Konya’da açılıyor!

Türkiye’nin ilk “Tarihi Mezar Taşları Müzesi” Konya’da açılıyor. Müze, Mevlana bölgesine; Mevlana Türbesi’ne, Mevlana Kültür Merkezi’ne, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ne gelenlerin ziyaret edebileceği bir alana yapıldı...



Mezarlık hizmetleri konusunda Türkiye’ye örnek olacak birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya merkezdeki 113 mezarlığı düzenlediklerini, Mezarlık Bilgi Sistemi kurarak ziyaretçilere mezarlıklara ulaşmaları konusunda yardımcı olduklarını dile getirdi.


Konya’nın 900 yılı aşkın bir süredir defin yapılan mezarlıklara sahip olduğunu, tarihi dokunun bir kısmını da mezarlıkların oluşturduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Tarihi Mezar Taşları Müzesi ile mezarlıklara verilen değeri farklı bir eserle taçlandırdıklarını söyledi.


Konya’daki tarihi mezar taşlarının bir bölümünün kaybolduğunu, kalanların değerlendirilmesi ve halka sunulmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Mezar Taşları Müzesi, büyük bir medeniyetin her alanda olduğu gibi bu alana da yansımasıdır. Türkiye’de ilklerden birini burada gerçekleştirdik. Müze, Mevlana bölgesine; Mevlana Türbesi’ne, Mevlana Kültür Merkezi’ne, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ne gelenlerin ziyaret edebileceği bir alana yapıldı” dedi.


Tarihi Mezar Taşları Müzesi’nin bölgeye değer katacağını dile getiren Başkan Akyürek, 2 bin 500 metrekarelik alanda yapılan müzenin 1 milyon 200 bin liraya mal olduğunu da sözlerine ekledi.


Tarihi Mezar Taşları Müzesi’nde tarihi mezar taşlarının sergileneceği alanların yanında; gasilhane, morg, gezinti ve bilgilendirme alanları, süs havuzu, idari birimlerin olduğu ana bina ve otopark yer alıyor.

 

Toki Haber


Geri Dön