15 / 05 / 2024

konya obruk hanı

konya obruk hanı

Yeni bağlanan mahallelere hizmet ulaştırılması noktasında elinden gelen gayreti sarf eden Karatay Belediyesi, yeşil alan, park, asfalt, temizlik çalışmaları ve ağaçlandırma çalışmalarıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Konya Obruk Gölü Doğal Sit Alanı korunacak!

Konya İli Karatay İlçesi sınırları içerisinde bulunan Obruk Gölü Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya Karatay'ın çehresi değişiyor!

Konya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Mevlana Bölgesi çevresindeki kentsel dönüşüm projesinin Karatay’ın çehresini değiştireceğini söyledi.

Konya Bozkır Şehir Konağı'nın inşaatında son durum ne?

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, "Şehir konağı ve hanımlar lokali" inşaatı devam ediyor. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yapımı devam eden şehir konağı ve hanımlar lokali inşaatında incelemelerde bulundu.

Konya Karatay'a 200 dairelik toplu konut yapılacak!

Konya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Mengene Hanımlar Lokalinde eğitmenler ve kursiyerlerle bir araya gelerek sohbet etti. Hançerli, Karatay ile ilgili görüş ve önerileri dinleyerek yapılan yatırımlardan bahsetti.

Konya Hanımlar Lokali'nde çalışmalar başladı!

Konya'ya kazandırılan mimari yapılarla Karatay'ın çehresini değiştiren Karatay Belediyesi, sosyal belediyecilik örneklerinin en güzel yaşandığı sosyal tesislere bir yenisini daha ekliyor.

Konya Altınekin Sosyal Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

Konya Karatay Belediyesi'nin Altınekin ilçe merkezine kazandırdığı 700 kişilik sosyal tesisi tamamladı.Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, tesisin sadece Karatay için değil tüm Konya için hizmet edeceğini ifade etti.

Konya Cihanbeyli'de hanımlar lokali inşaatına başlandı!

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Taşpınar'da devam eden yol yapım çalışmalarını ve imar çalışmalarını yerinde inceledi. İlçe Merkezine kazandırılacak olan hanımlar lokalinin yapımına da başlandı.

Konya Karatay'daki Tarihi Obruk Hanı yeşillendiriliyor!

Yeni bağlanan mahallelere hizmet ulaştırılması noktasında elinden gelen gayreti sarf eden Karatay Belediyesi, yeşil alan, park, asfalt, temizlik çalışmaları ve ağaçlandırma çalışmalarıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Obruk Gölü kıyısına dinlenme alanı yapılacak!

Karatay Belediyesi, yeşil alan, park, asfalt, temizlik çalışmaları ve ağaçlandırma çalışmalarıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Merkeze yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta bulunan Obruk Hanı ve Obruk Gölü'nde incelemelerde bulundu...

Konya Karapınar'da 20 metre çapında yeni bir obruk oluştu!

Karapınar'a 6 kilometre uzaklıktaki 25 hanenin bulunduğu Kubbasan mevkisinde, yeni bir obruk oluştu. Yaylanın ortasında oluşan obruğun yaklaşık 20 metre çapında, 5 metre derinliğinde olduğu belirtildi.

Konya'da 8 metre derinliğinde obruk oluştu!

Konya 'da 8 metre derinliğinde obruk oluştu. Doç. Dr. Arık, obruğun 17 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde ve bir elips şeklinde yaklaşık 8 metre derinliğinde olduğunu söyledi.

konya obruk hanı Haberi

konya obruk hanı

Konya merkeze yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta bulunan Obruk Hanı ve Obruk Gölü'nde incelemelerde bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya- Kapadokya arasında yolculuk yapanların uğrak yeri olan Obruk Hanı ve Obruk Gölü etrafında belediye olarak bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan bu bölgeye çevre düzenlemesi, park ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak gölgelikli dinlenme mekanı hazırlandığını vurgulayan Hançerli, Tarihi Obruk Hanı etrafında, yıkılan eski binanın çevresinin yeşillendirildiğini parke, tretuvar ve bordür çalışmalarıyla güzel bir mekana kavuşturulduğunu ifade etti. Anadolu Selçuklu döneminde ticaret yolu üzerinde kurulan hanlardan biri olan Obruk Hanı'nın turizm açısından önemine değinen Başkan Hançerli, bir yandan Obruk Hanı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilirken diğer yandan Karatay Belediyesince de etrafının güzelleştirilmesi adına gerekli çalışmamı...