28 / 04 / 2024

Konya tapu

Konya tapu

Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya, pilot uygulama kapsamındaki Karatay Tapu Müdürlüğü' nde, önceki yıllara ait belgelerin tamamının dijital arşive aktarıldığını söyle di...

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

Konya Meram'da 5 bin kişi tapularına kavuştu! 

Konya'mın Meram ilçesine bağlı, Eski Kalfalar, Tırılırmak ve Muradiye Mahallelerini de içine alan Uzunharmanlar Mahallesi’nde 5 bin kişi tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Meram Belediyesi ilçe genelinde vatandaşlara tapu teslimi yapmaya devam ediyor. 

Berlin'den Konya'ya telekonferansla gayrimenkul satışı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Berlin'den ayrılamayan satıcı, Konya'daki gayrimenkulünü, Almanya ve Türkiye'deki tapu müdürlükleri aracılığıyla telekonferans yöntemiyle sattı

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Konya Kızılcalar'da 52 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Konya Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kızılcalar Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözüldüğünü açıkladı. Tutal, yaklaşık 50 vatandaşın yaşadıkları tapu sorunu ile ilgili ihale sürecinin gerçekleştiğini kaydetti.

Konya Meram'da tapu zamanı!

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce 10 mahallede başlatılan 18. Madde Uygulaması tamamlandı. Bölgede tapuların önümüzdeki günlerde verilmesi planlanıyor.

Sedat Altınay'dan tapu harcı indirimi uyarısı!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde uygulanan tapu harcı indiriminde sona yaklaşılıyor. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Eminevim Konya'da 132 aileye tapularını dağıttı!

Emin Üstün, Konya'da Eminevim'in Tapu Dağıtım törenine katılarak, 132 aileye tapularını dağıttı.Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Üstün toplamda 113 bin 113 telimat gerçekleştirdiklerini belirterek; “Her geçen gün hedeflerimizin üzerine koyarak devam ediyoruz,” dedi..

Eminevim Konya'da 100 aileye tapu dağıtacak!

Elbirliği' sistemiyle vatandaşları faize bulaştırmadan istediği yerden ev sahibi yapmayı amaçlayan Eminevim Konya'da 100 aileye tapu dağıtacak. 

Sedat Altınay: Tapu harçları düşürülmeli!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, tapu harçlarının düşürülmesiyle gayrimenkul sektörünün canlanacağını ve ekonomiye katkı sağlanacağını söyledi.

Konya'da tapu dairesinde bomba ihbarı yapan emlakçı gözaltına alındı!

Konya'da tapu dairesinde bomba olduğu yönünde asılsız ihbarlarda bulunan emlakçı, gözaltına alındı

245 tapu iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir’de 200, Konya’da 35, Diyarbakır’da 10 tapu işleminin FETÖ mensuplarının mal kaçırmasını engellemek için iptal edildiğini açıkladı.

Konya Meram’da 3 bin kişiye yeni tapu müjdesi!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilçe genelinde çevre ve yaşam kalitesini yükseltmek üzere imar planı revizyon ve imar uygulama çalışmaları devam ediyor.

Konya tapu Haberi

Konya tapu


Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün hizmet alan vatandaşlara daha iyi, hızlı ve güvenilir hizmet vermek adına çeşitli projeler ürettiğini ifade etti.


Arşivlerin de dijital ortama aktarılmasının bu projelerden biri ve en önemlisi olduğunu belirten Tugay Kaya, "Arşivimizin, hızlı ve ulaşılabilir olması önem verdiğimiz konulardan bir tanesidir. Türkiye'nin tamamında bu uygulama mevcut. Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüze bağlı Karatay Tapu Müdürlüğümüz pilot uygulama kapsamındadır" dedi.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde, 1900'lü yıllardan kalan arşivler olduğunu, gerektiğinde o arşivdeki belgelere hemen ulaşmaları gerektiğini dile getiren Kaya, şunları kaydetti:


"Vatandaşa, hem güvenilir hem de hızlı hizmet sunalım diye bu anlamda o belgelerin tamamının dijital ortama aktarılması düşünülmüştü. Yaklaşık bir yıldır Konya'ya bağlı...