27 / 04 / 2024

Konya Kızılcalar'da 52 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Konya Kızılcalar'da 52 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Konya Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kızılcalar Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözüldüğünü açıkladı. Tutal, yaklaşık 50 vatandaşın yaşadıkları tapu sorunu ile ilgili ihale sürecinin gerçekleştiğini kaydetti.



Konya Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kızılcalar Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 50 vatandaşın yaşadıkları tapu sorunu ile ilgili ihale sürecinin tamamlandığını açıkladı. 

İhalesi tamamlanan konutların sahiplerine seslenen Başkan Tutal, kararların oy birliğiyle alındığını satışların da alışlarında objektif yapıldığını kaydetti. Tutal, “50-60 yıllık kangren olmuş bir meseleyi çözüme kavuşturduk.  2 yıl önce başlattığımız çalışmaların meyvesini verdi” diye konuştu.

Konya Kızılcalar da 52 yıllık tapu sorunu çözüldü!

52 yıldır tapularını alamayan vatandaşların artık kendi tapularına kavuşacaklarının müjdesini veren Tutal, imar revizyonu ve 18 uygulaması gibi uzun soluklu bir çalışmanın ardından şu an satışlarını alabileceklerini söyledi. 

İhaleye katılan mülk sahipleri 52 yıldır kendi evlerinde yabancı olduklarını söyleyen mülk sahipleri Tutal’ın girişimleri ile başlatılan uygulama ile tapularına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek Başkan Tutal’a teşekkürlerini ilettiler. 


Geri Dön