08 / 07 / 2024

konya termal su kaynakları

konya termal su kaynakları

İlhan Yerlikaya, ilçeye bağlı Meydanlı köyü civarında termal suyun çıkarıldığı bölgeyi gezdi. Yerlikaya'ya, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük, AK Parti İl Teşkilatından Musa Arat ve AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Emekli de eşlik etti

Murat Kurum'dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki Suğla Gölü'nün çevresinde yer alan arazilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

Konya'da kripto para madenciliği operasyonu!

Konya'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerine bir iş yerinde kripto para üreten cihazlar olduğuna ilişkin ihbar yapıldı. İhbarı değerlendiren ekipler, iş yerine baskın düzenledi ve 103 kripto para üretim cihazı buldu.

Yalova'da termal otel dolandırıcılığı! 52 kişinin hapsi isteniyor!

Yalova’da termal suyu bile olmayan devre mülk projesini maket üzerinden pazarlayan şebekeye yönelik dava açıldı. Açılan davada savcı, sanıkların ‘organize suç örgütü’ kapsamında 1000 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Kayseri'de Belsin ve Anayurt bölgelerinde raylı sistem çalışmaları yapılıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı. Özhaseki, "Belsin ve Anayurt bölgelerine raylı sistem hattı, Erciyes Dağı'nda termal su arama ile hava ikmal alanına yapılacak millet bahçesiyle ilgili çalışmalar da sürüyor" dedi.

Karatay Termal Tatil Köyü hizmete açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada turizm alışkanlıklarının değiştiğini anlattı. Kurum, "Konya'nın üstü insanlığa nasıl tarihi, kültürel, manevi şifalar sunuyorsa, altı da termal kaynaklarıyla sıcak sularıyla insanlığa şifa sunuyor'' diye konuştu.

Konya, Aksaray ve Ankara'da acele kamulaştırma kararı!

Hirfanlı Tatlı Su ve Tuz Gölü Tuzlu Su Deşarj Hattı, Kayseri-Konya-Seydişehir/Tuz Gölü Doğal Gaz Boru Hattı, Tuz Gölü Yüzey Tesisleri ve 48 Adet Kuyu Projesi kapsmında 3 ilde yer alan bazı taşınmazlar acele kamulaştırışacak. 

Konya'daki 8 tesisin temeli atıldı! 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya’da 134 milyon liralık 8 tesisin temelini atarken 3 tesisisin de açılışını yaptı.

Konya Karatay'da 7 milyon TL'ye satılık arsa!

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Karatay İlçesi Mezbaha Mahallesi'ndeki arsayı ihale ile satıyor...

Termal turizme 40 milyon TL'lik yatırım!

Kültür ve Turizm Bakanlığı termal turizme yönelik 40 milyon TL’lik yatırım yapılması kararı aldı. Bu karar göre 8 ile yeni termal tesisler, termal su depoları ve turizm merkezleri kurulacak.

Konya Ereğli'ye 7.9 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli'de 7.9 milyon liralık yeni su şebekesi, şebeke ıslah ve su kuyusu toplama hattı yatırımı yaptı.

Konya Büyükşehir'den 6,6 milyon TL'lik yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi kentteki ilçe merkezleri ve mahallelerde sağlıklı ve kesintisiz su hizmeti için çalışmalarına devam ediyor.

Konya Büyükşehir 29 yeni depo inşa etti!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıklı, kesintisiz ve uzun ömürlü su ihtiyacını karşılamak üzere Konya genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında su depolarında bakım ve revizyon çalışması da yapıyor.

Konya Büyükşehir'den dev altyapı yatırımı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya’nın bütün ilçelerinde 2016 yılında 683 kilometre su, 743 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptı. KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılında ayrıca 36 kilometre su, 18 kilometre de kanal ıslahı gerçekleştirdi.

konya termal su kaynakları Haberi

konya termal su kaynakları


AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Kadınhanı'nda incelemelerde bulundu.


Kadınhanı ilçesine giden Yerlikaya, ilçeye bağlı Meydanlı köyü civarında termal suyun çıkarıldığı bölgeyi gezdi. Yerlikaya'ya, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük, AK Parti İl Teşkilatından Musa Arat ve AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Emekli de eşlik etti.


Konya merkez ile bazı ilçelerinde faaliyette olan kaplıcaların, kentin kaplıca turizmine önemli katkılar sağladığını ifade eden Yerlikaya, Kadınhanı'nda açılacak kaplıca tesislerinin de turizmin gelişmesi noktasında önemli getiriler sağlayacağını bildirdi.



Konya'nın konferans ve fuarlar merkezi olma yolunda son yıllarda önemli mesafeler kaydettiğini dile getiren Yerlikaya, "Konyamızdaki termal su kaynaklarını araştırıyoruz. Açılacak yeni kaplıca tesisleri, Konyamızın turizm alanındaki atılımlarına, özellikle de sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.


Yerlikaya, ardından bitmek üzere olan Kadınhanı TOKİ evlerine gitti.

Burada incelemelerde bulunan...