29 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

Murat Kurum'dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki Suğla Gölü'nün çevresinde yer alan arazilere yönelik açıklamalarda bulundu. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki Suğla Gölü'nün çevresinde hazineye ait arazilerde tarım yapanların sözleşmeden meydana gelen haklardan ve tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için bu arazileri kiraladıklarını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, sosyal medya hesabından, Suğla çevresindeki arazilerin durumuna ilişkin paylaşım yaptı: 

Murat Kurum dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

"Konya'mızdaki Suğla Gölü'nün çevresinde hazineye ait arazilerde tarım yapan vatandaşlarımızın sözleşmeden doğan haklardan ve tarımsal desteklerden faydalanabilmesi için bu arazileri kiraladık." ifadesini kullanan Kurum, vatandaşların 90 yıldır yaşadığı sorunu çözüme kavuşturduklarını belirtti.

Bakan Kurum, şunları söyledi:

"Bu kapsamda, Seydişehir'de 1560 vatandaşımıza 22 milyon 500 bin metrekarelik, Ahırlı'da bulunan Akkise Suğla arazisinde 2 bin 266 vatandaşımıza 14 milyon 200 bin metrekarelik, Yalıhüyük'te 584 vatandaşımıza 7 milyon 870 bin metrekarelik tarım arazisini kiraladık."

Konya Karapınar'a 180 dükkan ve 80 konutluk yeni proje!


Geri Dön