04 / 05 / 2024

Murat Kurum: Güçlü şehirler inşa edilmeli!

Murat Kurum: Güçlü şehirler inşa edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin daha güçlü hale gelmesi ve dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girmesi için güçlü şehirlerin inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aydın programı kapsamında ziyaret ettiği partisinin İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, Efeler diyarı ve merhum başbakan Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'ndan Ferdi Uzun'un haberine göre; kente geldiği andan itibaren yapılması gereken bütün projeleri istişare ettiklerini dile getiren Kurum, önemli kararlar aldıklarını, 2023'e giden yolda güçlü Türkiye’de şehirlerin de güçlü hale geldiğini kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 18 yıldır gece gündüz demeden birçok alanda şehirlere ve ülkeye önemli yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Kurum, "Sosyal belediyecilikle başladı hikayemiz. 1994’te İstanbul’da o sosyal belediyecilikle, sosyal anlayışla aldığımız ve bugün mart seçimlerinde gönül belediyeciliğimizle devam ettiğimiz süreçte vatandaşlarımızın gönlüne dokunacak, samimi, tevazu içinde duruş sergileyecek işleri yapmak durumundayız" şeklinde konuştu.

Belediye başkanlarının, AK Parti belediyeciliğini ve gönül belediyeciliğini vatandaşlara anlatarak onların en zor anlarında yanlarında olacak anlayışla çalıştıklarına vurgu yapan Kurum, şunları kaydetti: 

"Onların daha iyi hizmet vermek adına hem çevre düzenleme projelerine, temizlik araçları, kilit parke, sokak sağlıklaştırma projeleri ve millet bahçeleri projelerine destek olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin daha da güçlü hale gelebilmesi, dünyadaki o en büyük 10 ekonominin arasına girmesi için de güçlü şehirleri hep birlikte inşa etmemiz gerekiyor. Sadece proje yapmakla olmuyor. Bir şekilde vatandaşımızla da iç içe olup onlara dokunacak işleri, davranışları sergilememiz gerekiyor. Biz örnek olacağız. Oturmamızla, kalkmamızla, yürüyüşümüzle, davranışımızla. Vatandaşımızın yanında olacak tavrı hep birlikte sergileyeceğiz."

Ülkemizin yüzde 66'sı deprem riski altında!

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!


Geri Dön