15 / 05 / 2024

konya termik santal çed raporu iptal mi edildi

konya termik santal çed raporu iptal mi edildi

Konya 1. İdare Mahkemesi, Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan 5 bin 400 megavatlık (Mw) termik santrale linyit sağlayacak Karaman-Akçaşehir kömür ocağı projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararını iptal etti.

Konya'da termik santrale mahkeme engeli!

Konya 1. İdare Mahkemesi, Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan 5 bin 400 megavatlık (Mw) termik santrale linyit sağlayacak Karaman-Akçaşehir kömür ocağı projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararını iptal etti.

Konya Şeker, Soma B Termik Santrali ihalesini kazandı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralları'nın,özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Konya Seker Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye satışını resmen onayladı.

Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri devredildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla bedelle kazanan Çelikler İnşaat'a, Soma Termik Santrali'nin de 685.5 milyon dolar teklifle kazanan Konya Şeker'e devrini onayladı.

Soma Termik Santrali'nin Konya Şeker'e devrinde engel kalmadı!

Rekabet Kurulu, Soma B Termik Santrali ile taşınmazlarının Konya Şeker veya Kalyon İnşaat'a devri işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi...

Tarım toprağında termik incelemesi!

Türkiye'nin tarım ambarı Konya-Karaman bölgesine yapılması planlanan termik santralin ilk adımı olan kömür ocakları için Karaman Çevre Platformu ve Akçaşehir halkı tarafından açılan davada bilirkişi incelemesi yapıldı.

Konya Şeker enerji yatırımlarına ağırlık veriyor!

Kangal Termik Santrali ihalesini 2013 yılında 985 milyon dolarlık teklifle kazanan Konya Şeker, 685.5 milyon dolara Soma B Termik Santrali ihalesini de aldı.

Konya Şeker enerji sektöründe büyüyor!

hedefini dünyanın en büyük 5 gıda şirketi arasına girmek olarak belirleyen Konya Şeker, Kangal Termik santralinden sonra özelleştirme ihalesinde Soma Termik Santralini alarak enerji sektöründe de dev bir adım attı.

Soma Termik Santrali ihalesi yapıldı!

Soma'nın nüfusunun 100 binleri aşmasındaki en büyük etken olan Soma Termik Santrali ihalesi yapıldı. Soma B Termik Santrali ve taşınmazlarının bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker verdi.

Soma B Termik Santrali ihalesini kazanan Konya Şeker oldu!

SOMA B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Konya Şeker enerji atılımlarına devam ediyor!

Konya Şeker, özelleştirme ihalesinde Soma Termik Santrali’ni 685,5 milyon dolara alarak en büyük teklifi verdi ve böylece enerji sektöründe en büyük ikinci adımı attı.

Soma B Termik Santrali'ne en yüksek teklif Konya Şeker'den!

Özelleştirme İdaresinde Ahmet Aksu başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Bereket Enerji ve Üretim AŞ yetkilileri katıldı.

Soma B Termik Santrali ihalesini Konya Şeker aldı!

Soma B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ​ verdi.

Soma termik santraline 4 talip!

Soma Elektrik Üretim ve Ticarete ait Soma B termik santrali özelleştirilme İha leşine dört şirket başvurdu. Ön yeterlilik ve teklif için başvuran şirketler Alsim Alarko, Kalyon inşaat, Konya Şeker ve Bereket Enerji olarak sıralandı.

konya termik santal çed raporu iptal mi edildi Haberi

konya termik santal çed raporu iptal mi edildi

Rüzgâr erozyonu sebebiyle çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Konya Karapınar Kapalı Havzasında erozyonu karşı 1960 yılında çeşitli çalışmalar başlatıldı. 50 yıldan fazla süren çalışmalar sonucunda Karapınar’da zirai üretim artı, bunun sonucunda Konya bölgesinde sanayi de gelişti. Ancak Karapınar havzasında zengin linyit yataklarının bulunması üzerine, bölgede toplamda 5 bin 400 megavat (Mw) güç üretecek termik santrallerin kurulması için 2013 yılında hazırlıklar yapıldı. Termik santrallere yakıt sağlamak amacıyla 1 milyar 800 milyon ton linyit çıkarılması için bölgede üç kömür ocağı kurulması planlandı.  2014 yılında Konya-Karapınar ve Karaman Akçaşehir havzalarında linyit ocağı kurulması için 3 kömür ocağına ruhsat verildi. Karaman-Akçaşehir’de kurulacak kömür santralinin yer altı sularını kurutacağını ve Karapınar Kapalı Havzasında yapılan tarımın olumsuz zarar göreceğini savunan bölge halkı ÇED olumlu kararının...