18 / 05 / 2024

konyada jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması mı yapılacak

konyada jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması mı yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanına giren ilçelerin imar planlarında yeniliğe gidiyor. İlk olarak Beyşehir’de çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması yapacak.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

TOKİ Tekirdağ, Denizli ve Balıkesir'de Jeoteknik Etüt Raporu hazırlatacak!

Tekirdağ, Denizli ve Balıkesir İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Bursa ve Aydın'da zemin etüt raporu hazırlatacak!

Bursa İli Yenişehir İlçesi Subaşı Mah. 200 Adet Konut Projesi ve Aydın İli Söke İlçesi, Yenikent Mah. 200 Adet Konut Projesi Kapsamında İmar Planına Esas Jeolojik Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 10:00'da yapılacak.

Batman'da imar alanları incelendi!

Jeolojik ve jeofizik sahasını incelemek amacıyla Batman’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası heyeti Belediye Eş Başkanları Dr. Demir, Songül Korkmaz ve Belediye Başkan yardımcısı Şehriban Aydın ile görüştü.

Tahir Nalbantçılar: Konutta riskler en aza indirilmeli!

KTÜN Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube eski Başkanı Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar, Konut projeleri yapılırken, jeolojik ve jeoteknik haritaların göz önünde tutulup risklerin en aza indirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tacikistan yatırımlarında inşaat ve sanayi sektörü ilk sıralarda!

Tacikistan'a geçen sene 645 milyon dolar yabancı yatırım yapıldı. Doğrudan yabancı yatırımların, sanayi, iletişim, tarım, altyapı, inşaat, jeolojik arama-keşif ve maden ocaklarının işlenmesi alanlarına yapıldığı belirtildi.

TOKİ İzmir ve Burdur'da zemin etüt raporu hazırlatacak!

Burdur ve İzmir İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporları Hazırlanması İşleri ile Bursa İlinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 2 ilde zemin etüt raporu hazırlatacak!

Burdur ve İzmir İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporları Hazırlanması İşleri ile Bursa İlinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 13 Kasım 2018 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Osmaniye'nin yeni imar planı askıda!

OSMANİYE Belediye Meclisi tarafından onaylanan kentin yeni imar planı askıya çıkarıldı. Yeni imar planı için 8 bin hektar alanda harita çalışması, jeolojik ve jeoteknik etüt yapıldı.

Durusnbey OSB için zemin etüdü yapıldı!

Balıkesir Dursunbey ilçesi Akbaşlar Bölgesinde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi için İmar planına esas jeolojik ve jeoteknik zemin etüdü çalışması da başladı.

Bülent Kantarcı: Zonguldak, Çaycuma’ya taşınmalı!

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı sürekli göç veren, jeolojik ve fiziki yapısının büyümeye elverişli olmaması nedeniyle sıkışıp kalan Zonguldak il merkezinin Çaycuma’ya taşınmasını önerdi.

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Fuar İzmir'in imar planına evet oyu veren üyelerden savunma istendi!

İzmir Büyükşehir’in Fuar İzmir’in jeolojik ve jeoteknik raporlarının nerede olduğu sorusuna cevap verememesinin ardından, başmüfettiş imar planına ‘evet’ oyu veren meclis üyelerinden savunma istedi.

konyada jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması mı yapılacak Haberi

konyada jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması mı yapılacak


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında da gündeme gelen çalışma kapsamında İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Deprem ve Jeolojik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü, Konya’nın 19 ilçesinde imara esas jeolojik etüt çalışmaları yapacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilk olarak Beyşehir’de başlayan çalışmalar kapsamında yapılacak jeolojik ve jeoteknik etütlerin, Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçe merkezleri ve mahallelerinde yapacağı planlama çalışmalarına altlık oluşturacağını söyledi.


Çalışmalarının tamamlanması ile yapılaşma için jeolojik ve jeoteknik açıdan uygun alanlar belirlenerek yapılaşmaya yön verilmesinin planlandığını kaydeden Başkan Akyürek, “Çalışma kapsamında arazide yapılacak sondaj ve jeofizik veriler kullanılarak deprem olması durumunda ilçenin zemin yapısının nasıl davranacağı, riskli ve depremde daha çok etkilenebilecek zeminlerde nasıl tedbir alınması gerektiği ortaya konacak. Etüt çalışmalarıyla ilçelerdeki...