08 / 05 / 2024

kooperatif borcu

kooperatif borcu

Satın aldığım dairenin yer aldığı siteyi kooperatif yapmış. Binaların tapusu bulunmuyor. Kooperatife ortak değilim. Kooperatif aidatı adı altında toplanan paraları ödemek mecburiyetinde miyim? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Tamer Heper: Yönetim kurulunun sorumlulukları var!

Kooperatiften bir daire satın aldım. Yönetim kurulu kooperatifi terk edip kaçtı. Şimdi kooperatif bize borç çıkarıyor. Bunun bir müeyyidesi yok mu? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Vergi borcu hangi bankalara ödenir?

Vergi tahsilatı, anlaşmalı olan bankaların Kredi Kartları ile yapılabiliyor. Peki, hangi bankaların kredi kartı ile ödeme yapılabilir? Vergi borcu hangi bankalara ödenir? İşte vergi borcu anlaşmalı bankalar...

Vergi borcu olanlar için 1 Aralık son gün!

2014 Torba Yasa'da yer alan vergi borcu yapılandırmasında son başvuru tarihinin 1 Aralık 2014 olduğunu hatırlatan Vergi Dairesi yetkilileri, tüm mükellefleri ödeme süresi konusunda uyardı.

Kooperatif ile alınan ev satılırsa kooperatif ortaklığı sona erer mi?

Kooperatiften daire aldım.Kooperatifin arsa sahibi ile ve müteahhit ile ihtilaflarının devam ettiğini biliyorum. Ancak şimdi dairemi satmak istiyorum. Dairemi sattığımda kooperatif ortaklığım da sona erer mi? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Vergi borcu olanlar DİKKAT!

2014 Torba Yasa'da yer alan vergi borcu yapılandırmasında son başvuru tarihinin 1 Aralık 2014 olduğunu hatırlatan Vergi Dairesi yetkilileri, tüm mükellefleri ödeme süresi konusunda uyardı.

Çevre temizlik vergisi borcu taksitlendirme!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Torba Yasası ile ödenmeyen çevre temizlik vergisi borcu taksitlendirilebiliyor...

YıIdızevler Kooperatif Camii temel atma töreni gerçekleşti!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas'ın Başakpınar Mahallesi 'nde arsası belediyeye ait, yapımı hayırseverler tarafından gerçekleştirilecek olan YıIdızevler Kooperatif Camii temel atma törenine katıldı.

Elektrik borcu Torba Yasa ile nasıl taksitlendirilir?

6552 sayılı Torba Yasa esasları gereğince yapılandırılabilen vergi ve alacaklar arasında elektrik borcu da bulunuyor. Peki, elektrik borcu Torba Yasa ile nasıl taksitlendirilir? İşte elektrik borcu af şartları..

Elektrik borcu taksitlendirme 2014!

Torba Yasa kapsamında elektrik borcu yapılandırması da bulunuyor. Elektrik borcu affından yararlanmak için Kanunun yayımlandığı Eylül 2014 tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar başvuru yapılması gerekiyor. İşte elektrik borcu taksitlendirme 2014...

Elektrik borcu yapılandırma 2014!

2014 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan 6552 sayılı Torba Yasa'nın geçici 2. maddesi gereğince, elektrik dağıtım şirketlerinden devir alınan elektrik alacakları yeniden yapılandırılabiliyor. İşte elektrik borcu yapılandırma 2014..

Kooperatif devir sözleşmesi örneği!

Kooperatifte hisse bir başkasına devredilebiliyor. Hissesini devreden kimsenin devrettiği kimse ile sözleşme yapması gerekiyor. Peki, kooperatif devir sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kooperatif devir sözleşmesi örneği...

Kooperatif ana sözleşmesinin değiştirilmesi!

Kooperatifler tüm ortakların imzaladıkları bir ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif sözleşmesinin değiştirilmesi de yine tüm ortakların kararı ile mümkün olabiliyor. Peki, kooperatif ana sözleşmesini değiştirme kararı nasıl alınır?

Kooperatif ortaklık senedi nedir?

Kooperatifler kanunu gereğince, her ortağın üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklık senedi nedir? Kooperatif ortaklık senedi nasıl olur?

Kooperatif kurmak için nereye başvurulur?

Kooperatif kurmak için gerekli koşulları sağlayan ortakların, ana sözleşme yaparak noterde onaylatmaları gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için nereye başvurulur? Kooperatif kurmak için başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

kooperatif borcu Haberi

kooperatif borcu

Bir sitede daire satın aldım. Ancak siteyi bir kooperatif yapmış, sitenin arazisi sonradan istimlak edilmiş, bugün milli emlakin malı. Binalar bitmiş iki yıldır oturulmakta ancak tapusu yok. Sitede kooperatif para topluyor, bir de yönetim var. Bina tadilatı, asansör tamiratı, site aidatı, kooperatif aidatı adları altında para toplanıyor. Ben kooperatife ortak değilim, ben bunlardan ne kadar sorumluyum? Tüm paraları ödemek mecburiyetinde miyim? 


Anlatılanlar inanılır gibi değil, şuraya bakın neler oluyor. Bir kooperatif inşaat yapıyor, sonra gelip burası istimlak ediliyor. Peki istimlak edildi ise bu karara rağmen istimlak edilen arsa üzerinde istimlak amacına uygun olarak ne yapıldı? Görüyorum ki hiçbir şey.


Peki acaba kamulaştırma (kooperatifiniz 1985 yıllarına dayanıyor o tarihlerde olayın adı istimlak) yani istimlak yapılırken karara karşı yasal yollara gidilmedi mi? En...