08 / 05 / 2024

kooperatif denetçisi istifa

kooperatif denetçisi istifa

Kooperatif Genel Kurulu, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Kooperatif denetçileri, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik eder. Peki, kooperatif denetçisi istifa edebilir mi?

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Türkiye'nin önde gelen perakende ürün marketleri BİM, ŞOK ve A101'e rakip olarak Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde yıldan yıla katlanarak artan zarar tablosu nedeniyle Genel Müdürü Bayramali Yıldırım istifa kararı aldı.

Akmerkez GYO, PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Akmerkez GYO'nun PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'nin bağımsız denetçisi olarak seçilmesine ilişkin Genel Kurul Kararının 18 Mayıs 2021 tarihinde tescil edildi.

Akiş GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şrketi'nin Akiş GYO'nun bağımsız denetçisi olarak seçilmesine ilişkin Genel Kurul Kararı, Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanarak tescil edildi. 

Esas Gayrimenkul'ün acı günü! Sami Vodina vefat etti!

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve denetçisi Sami Vodina vefat etti. Esas Holding taziye ilanı yayınladı.

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile jeoloji mühendisinin proje ve uygulama denetçisi göreviyle çekirdek personel olarak istihdam edilmesi zorunlu olacak. 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan konut kredisi kampanyasında fırsatçılığa tepki!

Kamu bankalarının uygun koşullu konut kredisi kampanyasını başlatması ile beraber konut fiyatları bir anda arttı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Fırsatçılık yapan, karaborsacılık yapan veya açgözlülük yapanların eninde sonunda hukuk yakasına yapışır" dedi.

Şeref Malkoç: Elazığ yeniden imar edilecek!

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ deprem bölgesine giderek incelemeler yaptı. Malkoç, incelemelerin ardından beraberindeki heyetle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ı ziyaret etti.

Malatya ve Elazığ depreminde usulüne uygun yapılmış binalarda hasar yok! 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ depremiyle ilgili olarak, usulüne göre yapılmış ve sağlam olan yapılarda hasar olmadığını belirtti ve "Türkiye geçmişte yaşadığı sıkıntılardan tecrübe ve deneyim edindi" dedi...

Sami Vodina kimdir?

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve denetçisi Sami Vodina kimdir? Sami Vodina bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte Sami Vodina'nın biyografisi...

Şeref Malkoç: Kanal İstanbul, kurumumuzun alanınına giriyor!

Kamu Başdenetçisi Malkoç, "Kanal İstanbul konusu idari bir karardır. Bir milletvekili arkadaşımız, geniş bir dilekçeyle Kanal İstanbul ile ilgili müracaat etti. Bakacağız" dedi...

İmar denetçisi sayısı artıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmayla mücadele amacıyla ülke genelinde görev yapan 2 bin 100 imar denetçisine yenileri eklenecek.

Deniz GYO 2019 yılı için Güney Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin 2019 yılı için bağımsız denetçisi olması yönünde karar verdi...

Mimar Ahmet Albayrak'ın davası iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Çanakkale Yapı Denetim Ltd. Şti.’nin Proje ve Uygulama Denetçisi, Mimar Ahmet ALBAYRAK tarafından açılan davanın iptaline karar verdi. 

kooperatif denetçisi istifa Haberi

kooperatif denetçisi istifa

Kooperatif denetçisi istifa edebilir mi?

Kooperatif denetçileri, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik eder. Genel kurul, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Genel kurul yedek deneçiler de seçebilir. Denetçilerin ve yedeklerinin kooperatif ortaklarından olması şart değildir.


Kooperatifler Kanununun 56 ncı maddenin birinci fıkrasının birinci ve üçüncü bentlerinde yer alan hükümler denetçiler hakkında da uygulanır.


Denetçiler, işletme hesabiyle bilançonun defterlerle uygunluk halinde bulunup bulunmadığını, defterlerin düzenli bir surette tutulup tutulmadığını ve işletmenin neticeleriyle mameleki hakkında uyulması gerekli olan hükümlere göre işlem yapılıp yapılmadığını incelemekle yükümlüdürler. Ortakların şahsan sorumlu veya ek ödeme ile yükümlü olan kooperatiflerde denetçiler, ortaklar listesinin usulüne uygun olarak tutulup tutulmadığını da incelemek zorundadırlar.


Yöneticiler, bu maksatla denetçilere defterleri ve belgeleri...