08 / 05 / 2024

kooperatif denetçisinin istifa etmesi

kooperatif denetçisinin istifa etmesi

Kooperatif denetçileri, işletme hesabiyle bilançonun defterlerle uygunluk halinde bulunup bulunmadığını, defterlerin düzenli bir surette tutulup tutulmadığını denetliyor. Peki, kooperatif denetçisi bu görevinden istifa ederse ne olur?

Kooperatif denetçisi istifa edebilir mi?

Kooperatif Genel Kurulu, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Kooperatif denetçileri, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik eder. Peki, kooperatif denetçisi istifa edebilir mi?

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Türkiye'nin önde gelen perakende ürün marketleri BİM, ŞOK ve A101'e rakip olarak Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde yıldan yıla katlanarak artan zarar tablosu nedeniyle Genel Müdürü Bayramali Yıldırım istifa kararı aldı.

Ev sahipleri dikkat! Ne satılacak ne de kiralanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni bin imar denetçisinin eğitim programında yaptığı konuşmasında, " Ankara, İzmir, Bursa, Muğla ve Antalya gibi metropol ve kaçak yapılaşmayla ciddi anlamda mücadele eden şehirlerimize kentin ihtiyacına göre denetçilerimiz olacak.” dedi…

Site denetçisinin görevleri nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 380 daireli yazlık sitenin denetçisiyim. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre her yılın ilk ayında denetim yapmak ve denetim raporunu kat maliklerine taahhütlü mektupla bildirmek zorunda mıyım?' sorusunu yanıtladı.

Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nde Kent Konut tartışıldı!

Büyükşehir Meclisinde CHP'nin Kent Konut ile ilgili sorularına cevap verilirken, "Sayıştay Denetçisinin Kent Konut 26 Milyon TL zarara uğratılmıştık' raporunun gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Başkan Karaosmanoğlu denetçi hakkında dava açılması gerektiğini söyledi

Apartman yönetiminde denetçi istifa ederse ne olur?

Apartmanda yönetimin denetlenmesi için denetçi atanabiliyor. Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye verebiliyor. Peki, apartman yönetiminde denetçi istifa ederse ne olur?

Site yönetiminden istifa edilebilir mi?

Sitede yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için yönetici ve denetçi atanıyor. Peki, site yöneticisinin hakları nelerdir? Yönetici site yönetiminden istifa edilebilir mi?

Kooperatif istifa dilekçesi örneği!

Kooperatif üyelerinin kanunen kooperatiften çıkma hakkı bulunuyor. Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden bir dilekçe ile haber verilerek yapılıyor. İşte kooperatif istifa dilekçesi örneği..

Kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu!

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Bunun için genel kurul, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Peki, kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu nedir?

Kooperatif denetimini kim yapar?

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Peki, kooperatif denetimini kim yapar? Kooperatif denetçisi olarak seçilecek kişilerde aranan özellikler nelerdir? İşte kooperatif denetçileri..

Kooperatif denetçisi istifa ederse ne olur?

Kooperatif denetçileri, işletme hesabiyle bilançonun defterlerle uygunluk halinde bulunup bulunmadığını, defterlerin düzenli bir surette tutulup tutulmadığını denetliyor. Peki, kooperatif denetçisi bu görevinden istifa ederse ne olur?

Kooperatif denetim kurulu nasıl oluşur?

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Denetçiler, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik ediyor. Peki, kooperatif denetim kurulu nasıl oluşur? Denetim kurulu kooperatif yönetimini nasıl denetler?

Yapı kooperatifinden istifa edilir mi?

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım etmek için kooperatif kuruluyor. Yapı kooperatifinden istifa edilir mi?

Apartman denetçisinin görevleri nelerdir?

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartman denetçisinin görevleri nelerdir? İşte, apartman denetçisinin görevleri!

kooperatif denetçisinin istifa etmesi Haberi

kooperatif denetçisinin istifa etmesi

Kooperatif denetçisi istifa ederse ne olur?

Kooperatif denetçileri, işletme hesabiyle bilançonun defterlerle uygunluk halinde bulunup bulunmadığını, defterlerin düzenli bir surette tutulup tutulmadığını ve işletmenin neticeleriyle mameleki hakkında uyulması gerekli olan hükümlere göre işlem yapılıp yapılmadığını incelemekle yükümlü oluyor. 


Ortakların şahsan sorumlu veya ek ödeme ile yükümlü olan kooperatiflerde denetçiler, ortaklar listesinin usulüne uygun olarak tutulup tutulmadığını da incelemek

zorunda oluyor.

Yöneticiler, bu maksatla denetçilere defterleri ve belgeleri verirler.Denetçilerin istekleri üzerine müfredat defteri ve bu defterin hangi esaslara göre düzenlendiği ve istenilen her konu hakkında bilgi verilir.


Ortaklar gerekli gördükleri hususlarda denetçilerin dikkatini çekmeye ve açıklama yapılmasını istemeye yetkilidirler.


Peki, kooperatif denetçisi bu görevinden istifa edebilir mi? Kooperatif denetçisi istifa ederse ne olur?


Denetçiler, istifa suretiyle her zaman görevlerinden çekilebilirler (TTK m.351). İstifanın reddi veya kabulü gibi...