02 / 05 / 2024

kooperatif genel kurulda vekaleten oy kullanma

kooperatif genel kurulda vekaleten oy kullanma

Kooperatifler genel ve olağanüstü kurul toplantıları yapabiliyor. Toplantının konusu toplantı çağrı ve ilanında belirtiliyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır? Kimler oy kullanamaz?

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Ev sahipleri, kiracılar ve site yönetimleri dikkat! Aidat zammı yaparken bunları gözden kaçırmayın!

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernekleri, apartman ve site aidat rakamlarının genel kurulda yetki almadan yükseltilemeyeceğine dikkat çekti. İşte apartman ve site aidatları ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Türkiye'nin önde gelen perakende ürün marketleri BİM, ŞOK ve A101'e rakip olarak Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde yıldan yıla katlanarak artan zarar tablosu nedeniyle Genel Müdürü Bayramali Yıldırım istifa kararı aldı.

Galatasaray Başkan Adayı Hamamcıoğlu'ndan Dursun Özbek'in gayrimenkule yönelik projelerine eleştiri!

Galatasaray Kulübünde 11 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı olan Eşref Hamamcıoğlu, rakibi Dursun Özbek'in kulübün gayrimenkullerine yönelik projelerini eleştirdi.

Galatasaray borçlarını Florya projesiyle kapatacak!

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas yıllık olağan mali genel kurulda yaptığı açıklamada  "Florya'daki projeyle banka borçlarımızı 3 senede kapatmayı ümit ediyoruz" dedi.

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin değişiklik tasarıları onaylandı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından E-12233903-340.17-5640 sayılı ve 28 Nisan 2021 tarihli karar ile uygunluk verilen Esas Sözleşme değişiklik tasarıları genel kurulda onaylandı.

Vakıf GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Vakıf GYO'nun 2021 yılı bağımsız denetim hizmetleri için, Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ (E&Y)'nin 2 Nisan 2021 tarihli Genel Kurulda seçilmesi hususu tescillendi. 

Erdal Eren Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı oldu!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yönetim kurulu seçimlerini yapan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı 2004- 2011 yıllarında da aynı görevi üstlenen Erdal Eren oldu.

Panora GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

Panora GYO bağımsız denetim kuruluşu belirlenmesinde yönetim kurulu önerisi, yapılacak ilk genel kurulda onaya sunulacak. 

Emlak Konut GYO'dan geri alım programı kararı!

Emlak Konut GYO, Geri Alım Programı'nın 25 Mart 2021 tarihinde süresinin sona erecek olması sebebiyle, gerekli görülen durumlarda uygulanmak üzere, şirketin geri alım programının, yapılacak ilk olağan genel kurulda tekrar ortaklarının onayına sunulmasına karar verildi. 

Yeşil GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Yeşil GYO'nun 2019 yılı faaliyetleri sonucu, yasal kayıtlara göre zarar oluşması nedeniyle karın dağıtılmamasıyla ilgili yönetim kurulu teklifi genel kurulda oy birliği ile kabul edildi. 

İBB Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu satın aldı!

İstanbul’un en önemli tarihi kazanımlarından biri olan Kenter Tiyatrosu'nu İBB satın aldı. Yıllarca Kenter Tiyatrosu'nda sahne alan Tiyatrocu Nedim Saban, karardan sonra yaptığı paylaşımla Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. AKP grubu ise komisyonda onay verdiği teklifi genel kurulda onaylamadı.

Reysaş GYO kayıtlı sermaye tavanı süresi onaylandı!

Reysaş GYO'nun gerekli izinleri alınan Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8.maddesinin tadili hususu Genel Kurulda görüşüldü ve oy çokluğu ile kabul edildi.

kooperatif genel kurulda vekaleten oy kullanma Haberi

kooperatif genel kurulda vekaleten oy kullanma

Kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır?

Kooperatifler genel ve olağanüstü kurul toplantıları yapabiliyor. Toplantının konusu toplantı çağrı ve ilanında belirtiliyor. Peki, toplandıda kimler oy kullanabilir? Kimler oy kullanamaz?


Kanunen genel Kurulda her ortak yalnız bir oya sahiptir. Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifleri hariç olmak üzere, ortak sayısı 500’den fazla olan kooperatiflerin ve üst kuruluşlarının genel kurul toplantılarındaki yönetim ve denetim kurulu belirleme seçimleri, gizli oy açık tasnif esasına göre yapılır. 


Kooperatiflerin organ seçimlerinde her ortak, en fazla bir ortağı temsilen oy kullanabilir. Anasözleşmelerin bu fıkraya aykırı hükümleri uygulanmaz.


Kooperatif genel kurulda vekaleten oy kullanma

Anasözleşmede açıklama bulunduğu takdirde, bir ortak yazı ile izin vermek suretiyle Genel Kurul Toplantısında oyunu ancak başka bir ortağa kullandırabilir. Bir ortak Genel Kurulda birden fazla ortağı...