07 / 05 / 2024

kooperatif kurulması

kooperatif kurulması

Kooperatifler Kanunu gereğince, kooperatif kurmanın bazı koşulları bulunuyor. Örneğin kooperatifin bir ana sözleşmesinin olması gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir? İşte kooperatif şartları..

Kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif üyelerinin aidat gibi bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder? Yeni üyenin aidat sorumluluğu nedir?

Kooperatif yönetim devri!

1163 sayılı Kanun gereğince bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif yönetim devredilebilir mi? Kooperatif yönetim devri nasıl olur?

Kooperatif gecikme faizi hesaplama!

Kooperatiflerde ortakların yüklendikleri paylar için ödeyebilecekleri para tutarı anasözleşmede belirtiliyor. Peki, kooperatif aidatı ödenmezse ne olur? Kooperatif gecikme faizi ne kadar? İşte kooperatif gecikme faizi hesaplamaları..

Kooperatif üyelik devri nasıl olur?

Genellikle konut inşaatı yapmak için bir araya gelen kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Peki, kooperatif kurulduktan sonra üyelerden biri üyeliğini devredebilir mi? Kooperatif üyelik devri nasıl olur?

İntifa hakkının kurulması için gerekenler!

İntifa hakkına sahip olan kişinin hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı olarak biliniyor. Peki, intifa hakkı için neler gerekli? İşte, intifa hakkının kurulması için gerekenler!

Kat irtifakı kurulması için gerekenler!

Henüz yapı yapılmamış veya yapısı tamamlanmamış bir arsa üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı kurulması için gerekenler nelerdir? Kat irtifakı için nereye başvurulur?

Erzurum'da kooperatif inşaatı çöktü!

Erzurum’da yapım halindeki kooperatif inşaatında meydana gelen göçükte 2 işçi yaralandı. Alınan bilgiye göre, bugün saat 12.00 sıralarında Erzurum’un Yakutiye ilçesi Şükrüpaşa semtinde beton atılan inşaatın birinci katında göçük meydana geldi.

Kooperatif konut satışlarında dikkat edilmesi gerekenler!

Kooperatif üyeleri farklı gerekçelerle kooperatif hisselerini ya da evlerini satabiliyorlar. Böyle bir durumda da sürprizle karşılaşabiliyorlar. Söz konusu sürprizler vergiyle ilgili olanlar...

YÖK Uşak Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulmasını onayladı!

Ege Bölgesi'nde tıp fakültesi olmayan tek il olan Uşak, fakültesine kavuşuyor. Yüksek Öğretim Kurulu, Uşak'a Tıp Fakültesi kurulması kararını onayladı. Uşak Milletvekili Mehmet Altay, fakültenin yakın zamanda açılacağını müjdeledi.

Kurbağalıdere için Araştırma Komisyonu kurulması önerildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kadıköy’deki Kurbağalıdere’nin 3 yıldır süren ıslah çalışmalarına karşın çevre ve canlı sağlığına verdiği olumsuz etkilerin incelenmesi amacıyla Araştırma Komisyonu kurulmasını önerdi.

Rum Kooperatif Merkez Bankası 33 milyon Euro'luk gayrimenkullerini satıyor!

Rum Kooperatif Merkez Bankası’nın, tarihinde ilk kez, 33 milyon Euro değerindeki taşınmazını satışa çıkardığı bildirildi.

Balıkesir Karesi'de kooperatif evlerinin tapuları dağıtıldı!

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Maltepe Mahallesinde kooperatif evlerinin tapu dağıtım törenine katıldı. Yılmaz, kooperatif üyeleriyle sohbet ederek dertlerini dinledi.

Kooperatif üyelik dilekçesi 2015!

Kooperatif kuruluşuna üye olmak için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. Bu kimseler, bir dilekçe ile yönetim kuruluna başvuruyor. İşte kooperatif üyelik dilekçesi 2015...

kooperatif kurulması Haberi

kooperatif kurulması

Kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir?

Genellikle bir yapı inşa etmek için oluşturulan kooperatifler; üzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar olarak tanılanıyor.


Kooperatifler Kanunu gereğince, kooperatif kurmanın bazı koşulları bulunuyor. Örneğin kooperatifin bir ana sözleşmesinin olması ve ortaklar tarafından imzalanması gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir?


Kooperatif kurmak için en az 7 ortak gerekiyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.

Kuruluş, muteberlik şartları, isim kullanma yetkisi :

Madde 2 – Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması...