05 / 11 / 2024

kooperatif kuruluş işlemleri

kooperatif kuruluş işlemleri

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Peki, Kooperatif kuruluş işlemleri 2014 nelerdir? İşte yanıtı..

Kooperatif kuruluş aşamaları!

Kooperatifin kuruluş aşamaları, Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, kooperatif kurulabilmesi için en az 7 ortak olması ve ana sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte kooperatif kuruluş aşamaları..

Kızılbük GYO'nun kuruluş işlemleri tescillendi!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. devri ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Tapu işlemleri Blockchain teknolojisiyle yapılabilir önerisi!

Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek yaptığı açıklamada  "Dijital paranızı gönderip tapu kaydını da Blockchain üzerinden aldığınızda, kimsenin birbirini görmesine gerek kalmaksızın güvenli bir şekilde tapu işlemleri gerçekleştirilebilir." dedi.

Yeşil GYO İlişkili Kuruluş İşlemlerine İlişkin Rapor Sonucu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaygınlık ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemleri ve yönetim kurulu raporunun sonuç bölümünü KAP'ta yayınladı...

Tapu ayırma işlemleri 2015!

Ayırma işlemi yapılan taşınmaz belediye ve mücavir alan içinde kalıyorsa belediye encümeni, belediye ve mücavir alan dışında kalıyorsa il idare kurulu tarafından onaylanması gerekiyor. İşte, tapu ayırma işlemleri 2015!

Kooperatif tescil işlemleri!

Kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kurulur. Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunur. İşte kooperatif tescil işlemleri..

Kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği!

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekir. Ana sözleşme, Ticaret Bakanlığına verilir. İşte kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği..

Düzce Gümüşova Islah OSB kuruluş işlemleri tamamlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Düzce Gümüşova Islah OSB'nin kuruluş işlemleri tamamlandı ve OSB sayımız 284'e yükseldi. Gümüşova OSB'nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 4 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak" dedi.

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı!

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

Yabancı uyruklu tapu işlemleri!

Tapu Kanunu gereğince, yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, tapuda gerekli belgeler nelerdir? Ne kadar tapu harcı ödenir? İşte yabancı uyruklu tapu işlemleri...

Tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda taşınmaz mal devri, bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir işlemleri nelerdir?

Hibe tapu işlemleri!

Bir malın mülkiyetinin hiçbir bedel ödenmeden başkasının mülkiyetine geçmesine hibe deniyor. Hibe işlemini reşit olmayan kişiler gerçekleştiremiyor. İşte, hibe tapu işlemleri ve gereken belgeler!

Kentsel dönüşümde uygulama işlemleri!

Kentsel dönüşümde, riskli alanlarda yer alan riskli binalar tespit edilerek yıkılıyor; yerine yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde sağlam binalar inşa ediliyor. İşte kentsel dönüşümde uygulama işlemleri...

kooperatif kuruluş işlemleri Haberi

kooperatif kuruluş işlemleri

Kooperatif kuruluş işlemleri 2014!

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar, kooperatif olarak tanımlanıyor.


1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların 

noterce onaylanması gerekiyor.


Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde  ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteberdir.


Sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamaz. Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller  kullanabilir.


Kooperatif kuruluş sırasında tescil ve ilan olunacak hususlar şu şekilde sıralanıyor;

1. Ana sözleşme tarihi,


2. Kooperatifin amacı, konusu ve varsa...