10 / 01 / 2025

kooperatif ortağı olunur mu

kooperatif ortağı olunur mu

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur? sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur?

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur? sorusunu yanıtladı.

Kooperatif tescil işlemleri!

Kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kurulur. Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunur. İşte kooperatif tescil işlemleri..

Kooperatife nasıl üye olunur?

Genellikle konut üretimi için kurulan kooperatifler, tapuların teslim edilmesi ile dağıtılıyor. Kooperatif en az 7 üye ile kuruluyor. Kooperatife nasıl üye olunur? Kooperatife üye olma şartları nelerdir?

Antalya Gazipaşa'da esnaf kepenk kapatıyor!

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, açılan alışveriş merkezleri nedeniyle ilçede 1 yılda kooperatif ortağı sayısının 3 binden 926'ya düştüğünü söyledi.

Kooperatif ortaklık şartları neler?

Kooperatif, fertlerin tek tek altından kalkamayacak işleri gerçekleştirilen mükemmel bir dayanışma kuruluşu olarak biliniyor. Peki, kooperatiflere nasıl ortak olunur? Kooperatif ortaklık şartları neler?

Kooperatif ortağının hakları!

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmasına kooperatif deniyor.Peki kooperatif ortağının hakları nelerdir?işte,kooperatif ortağının hakları.

Kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, her kooperatif ortağının üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

Kooperatif ortağının ortaklıktan çıkarılması mümkün müdür?

Kooperatif ortaklarının sahip olduğu hak ve sorumluluklar ile ortaklık sürecinde yaşanılması muhtemel olan durumlar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif ortağının ortaklıktan çıkarılması mümkün müdür?

Kooperatif ortaklık senedi nedir?

Kooperatifler kanunu gereğince, her ortağın üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklık senedi nedir? Kooperatif ortaklık senedi nasıl olur?

Kooperatif sözleşmesi örneği!

Bir kooperatifin kurulabilmesi için; en az 7 ortağın olması gerekiyor. Ayrıca, tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşmenin olması gerekiyor. Peki sözleşmede nelere yer verilir? İşte kooperatif sözleşmesi örneği...

Kooperatif ortaklığından çıkarılma!

Kişiler, kooperatif anasözleşmesini kabul ederek kooperatife ortak olabiliyor. Bir ortağın kooperatif ortaklığından çıkarılmasını gerektirecek hususların kooperatif ana sözleşmesinde açıkça belirtilmesi gerekiyor. İşte kooperatif ortaklığından çıkarılma n

kooperatif ortağı olunur mu Haberi

kooperatif ortağı olunur mu

15 yıl önce kurulan bir kooperatif üç bloğu tamamlamış, şimdi dördüncü yani sonuncu bloğu tamamlamak üzere. Ben bu dördüncü bloktaki bir daireyi kooperatif ortağı olan birinden kat irtifak tapusu ile aidim. Sitede yönetim kuruldu ancak kooperatif henüz tasfiyeye girmedi. Geçen gün kooperatif başkanı iskan izni için para toplanması gerektiğini söyledi. Ben kooperatif ortağı olmadığımı söyledim ama benim kooperatifin tüm giderlerini ödemek zorunda olduğumu yoksa beni mahkemeye vereceğini söyledi. Ben kooperatifin ortağı mıyım, tüm giderlerini ödemek zorunda mıyım? 


Öncelikle şunu söyleyeyim: Okuyucumun sitesinde, daha öncekilerde görülmeyen ve takdire değer bir durum var. Sitede kat mülkiyetine tabi bir yönetim oluşturulmuş. Zira genelde kooperatif yönetimi inşaat bitse bile site yönetimini elden bırakmıyor. Kat mülkiyeti sistemine tabi bir yönetimin kurulmasına izin vermiyor. Okuyucumun sitesinde...