28 / 04 / 2024

Kooperatif ortağının görevleri

Kooperatif ortağının görevleri

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmasına kooperatif deniyor.Peki kooperatif ortağının hakları nelerdir?işte,kooperatif ortağının hakları.

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Yatırımcıların gözü Çanakkale'de! Arsa fiyatları yüzde 136 arttı!

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt yatırımcıların gözdesi olan Çanakkale'deki arsa fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

ODTÜ yönetimi yurt inşaatını gözden geçirmeye karar verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yönetim Kurulu, kavaklık alana yapılması planlanan KYK yurt inşaatının gözden geçirileceğini duyurdu...

Zeytinburnu-Bakırköy-Ataköy hattı konut yatırımının gözdesi oldu!

İstanbul’da Zeytinburnu-Bakırköy-Ataköy hattı son dönemlerde konut yatırımlarının gözdesi oldu. Orta gelir için üretilen projelerde fiyatlar 3 bin liradan başlarken, lüks projelerde de metrekare fiyatları 20 bin lirayı aştı

Yeşil binalar yabancıların gözdesi!

Fransa'da tanıtılan yeşil binalar yabancıların gözdesi. Altensis Yönetici Ortağı Emre llıcalı, "Bu projeler, kira getirişi yüksek, işletme giderleri düşük olduğu için dikkat çekiyor"dedi.

Kayyımın görevleri nelerdir?

Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere kayyım atanıyor. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?

Kapıcının görevleri 2015!

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işleri kapıcı yapıyor. İşte kapıcının diğer görevleri 2015..

Apartman yönetiminde kapıcının görevleri!

Bir apartman veya sitede çalışan kapıcı görevlilerinin yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, apartman yönetiminde kapıcının görevleri nelerdir?

Yapı denetim kuruluşlarının görevleri yeniden düzenlendi!

Yapı denetim kuruluşları, iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına göre düzenlenmesi gereken sağlık güvenlik planına uygun olarak çalışmaların yapıldığını kontrol etmek ve Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğüne bildirmekle görevlendirilecek.

Yapı denetim kuruluşlarının görevleri yeniden düzenleniyor!

Denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetim kuruluşlarına, tespite konu olan yapının, yapı denetimi hizmet sözleşmesi bedelinin yüzde 10 ile yüzde 50'si arasında ceza uygulanacak.

Kooperatif ortağının hakları!

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmasına kooperatif deniyor.Peki kooperatif ortağının hakları nelerdir?işte,kooperatif ortağının hakları.

Kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, her kooperatif ortağının üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

Kooperatif ortağının ortaklıktan çıkarılması mümkün müdür?

Kooperatif ortaklarının sahip olduğu hak ve sorumluluklar ile ortaklık sürecinde yaşanılması muhtemel olan durumlar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif ortağının ortaklıktan çıkarılması mümkün müdür?

Kooperatif ortağının görevleri Haberi

Kooperatif ortağının görevleri

Kooperatif ortağının hakları!

Kooperatif ortağının belirli hakları bulunuyor.Belirlenen kurallar gereğince, görevlendirilen kişilerin görevlerini gereği gibi yapıp yapmadığı veya görevleriyle ilgili kurallardan ayrılıp ayrılmadıklarını araştırıyor.


Denetçilerin kooperatifler kanununa göre görev ve yükümlülükleri şu şekildedir:


- İşletme hesabıyla bilançonun defterlerle uygunluk halinde bulunup bulunmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-Defterlerin düzenli bir şekilde tutulup tutulmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-İşletmenin neticeleriyle malvarlığı hakkında uyulması gerekli olan hükümlere göre işlem yapılıp yapılmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-Ortakların şahsen sorumlu veya ek ödemelerle yükümlü olduğu kooperatiflerde ortaklar listesinin usulüne uygun olarak tutulup tutulmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-Genel kurulu toplantıya çağırmak (KK m.43),


-Yönetim kurulu üyelerinin üyelik şartlarını taşıyıp taşımadıklarının araştırmak (KK m.56, f.2),


-Yönetim kurulunun toplantı nisabını kaybetmesi halinde yedek yönetim kurulu üyesi çağırmak (KK m.56, f.4),


-Açıklama yapma yükümlülüğü (KK m.66, f.3),


-Yıllık...