24 / 07 / 2024

Kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer

Kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer

Kooperatifin sona erdirilebilmesi için belirli hususların olması gerekiyor.Peki kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer?Kooperatifte yer alan herkesin kooperatiften ayrılma hakkı bulunuyor mu?

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimler ne zaman başlıyor? Tarım Kredi Kooperatif indirimi başladı mı?

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimlerin ne zaman başlayacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte detaylar!

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif tasfiyesi ne kadar sürer?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bizler, adına ‘tasfiye halinde’ sözcüğü eklenerek varlığını sürdüren bir konut kooperatifinde ev sahibiyiz. Tüm üyelerden işin 2 katından fazla ‘aidat’ adı altında para istiyor. Üye olmayanlar istenen parayı ödemek zorunda mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Hava Kent Yapı Kooperatifi'nden 4 bin konutluk proje!

Hesaplı konut üretmenin yöntemlerinden bir tanesi olarak kooperatif sistemi öne çıkıyor .Yeni dönemde kimi yasal düzenlemelerle sağlıklı bir yapıya kavuşturulan sistem üzerinden ilerleyen oluşumlar var. 

Asaf İş Ortaklığı 3.İstanbul ne zaman teslim?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen 3.İstanbul projesinde 2 bin 310 TL'den başlayan taksitlerle daire sahibi olunabiliyor. Peki Asaf İş Ortaklığı 3.İstanbul ne zaman teslim?

Asaf İş Ortaklığı 3. İstanbul'la Başakşehir Futbol Kulübü’ne sponsor oldu!

ASAF İş Ortaklığı, ilk projesi 3. İSTANBUL ile Başakşehir Futbol Kulübü’ne forma ve stadyum sponsoru oldu.

Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun ''Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Almalar, İskurt ve Nergo İş Ortaklığı Arap Türk Zirvesi’ne katılıyor!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul firmalarından biri olan ve gerçekleştirdiği projelerle de isminden sıkça söz ettiren Almalar, İskurt ve Nergo İş Ortaklığı, 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi’ne katılıyor.

Kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Kanunen bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirlenir. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Kooperatif ne zaman fesh olur?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Peki, kooperatif ne zaman fesh olur?

Kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır?

Kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. Peki, kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır? Hangi durumlarda ortaklığa son verilir?

Kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer Haberi

Kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer

Kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer?

Kooperatif Ortaklığının sona ermesinin nedenlerinde biri ortalıktan çıkma serbesti-tazminatıdır. 

Her ortağın kooperatiften çıkma hakkı vardır. Çıkma keyfiyetinin kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye düşürmesi halinde ayrılmak isteyen ortağın, muhik bir tazminat ödenmesine dahi hüküm ana sözleşmeye konulabiliyor.


Kooperatiften çıkma hakkının kullanılması, anasözleşme ile en çok 5 yıl için sınırlandırılabiliyor. Haklı ve önemli sebeplerle bu süreden evvel çıkabileceği hususunda Anasözleşmeye hüküm konulabiliyor.Bir ortağın hiçbir suretle kooperatiften çıkamıyacağına dair bağlamalar hükümsüz oluyor.


Koopetiften çıkmak, sadece bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden haber verilerek yapılıyor. Anasözleşmede daha kısa bir süre belirtilip hesap senesi içinde çıkışa müsaade edilebiliyor.


Yönetim kurulu, anasözleşmeye uygun olarak yapılacak isteğe rağmen, bir ortağın kooperatiften istifasını kabulden kaçınacak olursa, ortak çıkma dileğini noter aracılığı ile kooperatife...