10 / 05 / 2024

kooperatif ortaklığının sona ermesi koşulları

kooperatif ortaklığının sona ermesi koşulları

Yapı kooperatiflerinde ortakların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kooperatif üyeliğinden çıkmak, ortakların hakları arasında yer alıyor. Peki, kooperatif ortaklığının sona ermesi için ne yapılır? Ortaklık nasıl sona erer?

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021...

Emlak Konut GYO erken ödeme kampanyası 2020 bugün sona eriyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Mart ayı başında açıkladığı erken ödeme kampanyası bugün sona eriyor. Emlak Konut GYO erken ödeme indirimi kampanyasında 57 proje bulunuyor.

Emlak Konut GYO erken ödeme kampanyası 2020 yarın sona eriyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Mart başında duyurduğu erken ödeme indirim kampanyası yarın sona eriyor. Erken ödeme indirimi kampanyasında 57 proje bulunuyor.

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2016!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2016..

Sinpaş GYO, Bursa Modern'de hasılat paylaşımını sona erdirdi!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., TMSF ile hasılat paylaşımı esasına göre geliştirmiş olduğu Bursa Modern projesinde, hasılat paylaşımının sona erdirilmesine karar verildiğini KAP'a bildirdi.

Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti!

Ortaklığın giderilmesi davası, bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti ne kadar?

İnebolu Limanı'nda son teklif verme süresi yarın sona eriyor!

Özelleştirme süreci iki yıl önce başlayan ve geçici teminat tutarı 15 milyon lira olarak belirlenen İnebolu Limanı ihalesinin, 9 Ekim olarak belirlenen son teklif verme süresi yarın sona eriyor.

TOKİ Bolu Yeniçağa başvuruları yarın sona erecek!

TOKİ Bolu Yeniçağa başvuruları yarın sona erecek. Toplamda 88 adet konutun kura yöntemiyle satışa çıkarılacağı projede yüzde 15 peşinatta, kalan bedel 120 ay vadelendiriliyor.

TOKİ Malatya Merkez başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ Malatya Merkez başvuruları bugün sona eriyor. Dairelerin 147,37 metrekare büyüklükte dizayn edildiği projede satış işlemlerini Türkiye Halk Bankası A.Ş yürütüyor.

TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı 2. Etap başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı 2. Etap başvuruları bugün sona eriyor. Satış işlemlerini Türkiye Halk Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede aylık taksitler 534,92 TL'den başlangıç gösteriyor.

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap başvuruları bugün sona eriyor. Daire fiyatlarının 65 bin 947 TL'den başladığı projede yüzde 12 peşinatta, kalan bedel 180 ay vadelendiriliyor.

TOKİ Edirne Süloğlu başvuru dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Edirne Süloğlu başvuru dönemi bugün sona eriyor. Satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülen projede 394 TL taksitle daire sahibi olunabiliyor.

kooperatif ortaklığının sona ermesi koşulları Haberi

kooperatif ortaklığının sona ermesi koşulları

Kooperatif ortaklığının sona ermesi!

Yapı kooperatiflerinde ortakların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kooperatif üyeliğinden çıkmak, ortakların hakları arasında yer alıyor. Kanunen çıkma keyfiyetinin kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye düşürmesi halinde ayrılmak istiyen ortağın, muhik bir tazminat ödenmesine dahi hüküm anasözleşmeye konulabilir.

Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden haber verilerek yapılır. Anasözleşmede daha kısa bir süre belirtilip hesap senesi içinde çıkışa müsaade edilebilir.


Yönetim kurulu, anasözleşmeye uygun olarak yapılacak isteğe rağmen, bir ortağın kooperatiften istifasını kabulden kaçınacak olursa, ortak çıkma dileğini noter aracılığı ile kooperatife bildirir. Bildiri tarihinden itibaren çıkma gerçekleşir.


Ortağın ölümü ve ortaklığın devri:

Ortağın ölümü ile ortaklık sıfatı sona erer. Anasözleşmede gösterilecek şartlarla ölen ortağın mirasçılarının kooperatifte ortak olarak kalmaları sağlanabilir. Ortaklık devredilebilir. Yönetim kurulu, ortaklığı devralan...