07 / 05 / 2024

kooperatif şartları

kooperatif şartları

Kooperatifler Kanunu gereğince, kooperatif kurmanın bazı koşulları bulunuyor. Örneğin kooperatifin bir ana sözleşmesinin olması gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir? İşte kooperatif şartları..

Kooperatif dairesi müteahhitin borcundan dolayı riske girer mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Müteahhitten inşaat halindeyken bir bina aldım.Şartları kağıda yazdık.Ödemeleri yaptım ve kat irtifakı yazılı tapu aldım. Bazı muafiyetler olduğu için inşaatı kooperatif olarak yaptığını söyledi. Zararım olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun ''Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Kooperatif ortaklık şartları neler?

Kooperatif, fertlerin tek tek altından kalkamayacak işleri gerçekleştirilen mükemmel bir dayanışma kuruluşu olarak biliniyor. Peki, kooperatiflere nasıl ortak olunur? Kooperatif ortaklık şartları neler?

Kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi!

Kooperatif ortaklığı için belirli şartlar gerekiyor.Kooperatifin kurulması için ortakların verilen dilekçe vermeleri şartı da bulunuyor.Peki,kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi nasıl yazılır?İşte,kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi!

Kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir?

Kooperatifler Kanunu gereğince, kooperatif kurmanın bazı koşulları bulunuyor. Örneğin kooperatifin bir ana sözleşmesinin olması gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir? İşte kooperatif şartları..

Kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir?

Kooperatif yönetim kurulu; kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak ifade ediliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir? Yönetim kurulu üyelerinde hangi şartlar aranır?

TOKİ kooperatif kredisi nedir?

14 Haziran 1997 tarihinde 23019 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği'ne göre kooperatif şirketlerine verilen TOKİ kooperatif kredisi nedir? Kredi şartları nelerdir?

İpotek finansmanı kuruluşlarında aranan şartlar!

İlgili tebliğte yer alan faaliyetlerin yerine getirilmesi amacıyla anonim şirket şeklinde kurulmuş olan sermaye piyasası kurumu olan ipotek finansmanı kuruluşlarında aranan şartlar nelerdir? İpotek finansmanı kuruluş başvurusu nasıl yapılır?

İskan ruhsatı alma şartları!

Belediyelerden inşaat bitince alınabilen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatında tapu kaydı, bağımsız bölümlerin cinsleri, yer alıyor. İskan ruhsatı almak için bazı şartlara uyulması gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı alma şartları!

Kooperatif ortaklığından çıkarılma!

Kişiler, kooperatif anasözleşmesini kabul ederek kooperatife ortak olabiliyor. Bir ortağın kooperatif ortaklığından çıkarılmasını gerektirecek hususların kooperatif ana sözleşmesinde açıkça belirtilmesi gerekiyor. İşte kooperatif ortaklığından çıkarılma n

Kooperatif üyeliğinden nasıl çıkılır?

Kooperatifler Kanunu gereğince kooperatif ortaklığına girmek için de kooperatif üyeliğinden çıkmak için de kooperatifin ana sözleşmesine uygun davranış sergilenmesi gerekiyor. Peki kooperatif üyeliğinden nasıl çıkılır?

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları!

Taraflar arasında kiracının bulunduğu gayrimenkulü tahliye etme şartlarının kesin olarak belirlendiği belgeye tahliye taahhütnamesi deniyor. Belgenin geçerli sayılabilmesi için bazı şartlar gerekiyor. İşte, tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları!

Kooperatif hisse devri sözleşmesi!

Kooperatif üyesi, üyeliği devralmak isteyen kimse ile sözleşme imzalayarak kooperatif hissesinin devrini gerçekleştirebiliyor. Peki kooperatif hisse devri sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte kooperatif üyelik devri sözleşmesi..

kooperatif şartları Haberi

kooperatif şartları

Kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir?

Genellikle bir yapı inşa etmek için oluşturulan kooperatifler; üzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar olarak tanılanıyor.


Kooperatifler Kanunu gereğince, kooperatif kurmanın bazı koşulları bulunuyor. Örneğin kooperatifin bir ana sözleşmesinin olması ve ortaklar tarafından imzalanması gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir?


Kooperatif kurmak için en az 7 ortak gerekiyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.

Kuruluş, muteberlik şartları, isim kullanma yetkisi :

Madde 2 – Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması...