03 / 05 / 2024

kooperatif tapusunun maliyeti ne kadar

kooperatif tapusunun maliyeti ne kadar

Kooperatif tapu masrafları, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı' nın görüşü alınarak Maliye Bakanlığı' nca tespit ve ilan edilmiştir. Kooperatif tapu masrafları binde 5,4 olarak belirlenmiştir...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın güvenlik maliyeti 50 milyon lira!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kalem kalem Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın güvenlik maliyetini açıkladı. Sarayın sadece kamera, aktif cihazlar ve izleme üniteleri maliyeti 50 milyon lirayı buluyor.

Kat karşılığı inşaatlarda arsa maliyeti!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yolu ile inşaat üretimi hem arsa sahiplerine hemde müteahhitlere kolaylıklar sağlayan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda arsa maliyeti nedir?

Kooperatif yatırımları hukuki açıdan ne kadar güvenilir?

Avukat Kadir Kurtuluş’a kooperatif yatırımlarının hukuki açıdan ne kadar güvenilir olup olmadığını sorduk. Kadir Kurtuluş ‘’ Kooperatifler konusunda çok dikkatli olun giriş kolay, çıkış zor’’ yorumunda bulundu.

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2015!

Bir arsanız olduğunu ve üzerine bina inşa etmek istediğinizi düşünelim. Yapılacak bu inşaatın metrekare bedelleri, her sene Maliye ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından belirleniyor. Peki, arsa üzerine ev yapma maliyeti 2015 ne kadar?

Büyük Anayurt Kooperatif satış ofisi!

Büyük Anayurt Kooperatif projesi Arma Yapı tarafından Kayseri' de hayata geçiriliyor. Projede toplam 990 adet konut yer alıyor. Büyük Anayurt Kooperatif satış ofisi adres bilgileri haberimizde yera alıyor.

Kayseri Büyük Anayurt Kooperatif teslim tarihi!

Kayseri Büyük Anayurt Kooperatif projesinde 2 oda 1 salon daireler 70 metrekare iken 3 oda 1 salon daireler ise 135 metrekare alan olarak dizayn edildi. Kayseri Büyük Anayurt Kooperatif teslim tarihi haberimizde yer alıyor.

Arma Yapı Büyük Anayurt Kooperatif daire fiyatları!

Arma Yapı tarafından hayata geçirilen Büyük Anayurt Kooperatif projesi toplam 990 adet konuttan oluşuyor. Proje Kayseri' de yükseliyor. Arma Yapı Büyük Anayurt Kooperatif daire fiyatları haberimizde yer alıyor.

Kooperatif ortağının hakları!

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmasına kooperatif deniyor.Peki kooperatif ortağının hakları nelerdir?işte,kooperatif ortağının hakları.

Kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif üyesi,üyeliği devralmak isteyen kişi ile sözleşme imzalayarak kooperatif devrini gerçekleştirebiliyor.Peki kooperatif devir işlemleri nasıl gerçekleştiriliyor?İşte,kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer?

Kooperatifin sona erdirilebilmesi için belirli hususların olması gerekiyor.Peki kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer?Kooperatifte yer alan herkesin kooperatiften ayrılma hakkı bulunuyor mu?

Kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi!

Kooperatif ortaklığı için belirli şartlar gerekiyor.Kooperatifin kurulması için ortakların verilen dilekçe vermeleri şartı da bulunuyor.Peki,kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi nasıl yazılır?İşte,kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi!

Kooperatif ortaklığına nasıl girilir?

Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulabiliyor.Peki kooperatif ortaklığına nasıl girilir?

İnşaat metrekare maliyeti hesaplama 2015!

2015 yılında uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri 27 Ağustos 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 64 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliğinde yer alıyor. İşte inşaat metrekare maliyeti hesaplama 2015 formülü...

kooperatif tapusunun maliyeti ne kadar Haberi

kooperatif tapusunun maliyeti ne kadar


Kooperatif tapu masrafları!


Kooperatif tapu masrafları yapılan düzenlemeyle şöyle açıklanmıştır: 


13. a) (Değişik: 18/2/2009-5838/17 md.) Arsa ve arazi üzerine yeniden inşa olunacak bina vesair tesislerin tescilinde (Her bir bağımsız bölüm vesair tesis için) Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak Maliye Bakanlığınca tespit ve ilan edilmiş bulunan sosyal mesken, işçi evleri ve bunlardan daha düşük nitelikteki meskenlerin tescilinde (Her bir bağımsız bölüm için) Tapu siciline tescil yapılmaması halinde de bu harcın tahsili aynı esaslar dahilinde yürütülür.

b) Meşfu payın şüf’a hakkı sahibi tarafından ilama müsteniden iktisabında, kayıtlı değer üzerinden

c) (Değişik: 18/2/2009 – 5838/17 md.) (a) fıkrası dışında kalan her nevi cins ve kayıt tashihinde (her bir işlem için)

14. (Değişik : 21/1/1982 – 2588/17 md.)

Tapu Harcı mevzuuna giren işlemlerle ilgili tescil ve şerhlerin terkininden 

15....