29 / 04 / 2024

kooperatif üyelerine tercihli daire verilebilir mi

kooperatif üyelerine tercihli daire verilebilir mi

Kooperatifler genellikle konut inşaatı için kuruluyor. Peki, konut inşaatı bittikten sonra ne olur? Kooperatifte daire seçimi nasıl olur? Kooperatif Yönetim kurulu üyelerine tercihli daire verilebilir mi?

Silivri'de kooperatif üyelerine senet vurgunu!

Çoğu imam olmak üzere onlarca kişiye sahte senetlerle icra takibi başlatan emekli imam ve sevgilisi hakkında 500 yılı aşan hapis istemi ile dava açıldı. 

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

KTO üyelerine yönelik gayrimenkul değerleme eğitimi düzenlendi!

Kayseri Ticaret Odası (KTO), üyelerine yönelik "gayrimenkul değerleme" eğitimi düzenledi. KTO Başkanı Hiçyılmaz, odada tabandan gelen istekleri yönetim kuruluna ulaştırarak sorunları çözüme kavuşturduklarını dile getirdi.

Müteahhitler neden kooperatif üzerinden konut satıyor?

Kahramanmaraş'ta Bugün gazetesinin yazarlarından Nesih Tanrıverdi bugünkü yazısında müteahhitlerin kooperatif üzerinden konut satmasını ele aldı. İşte Nesih Tanrıverdi'nin o yazısı...

Sorgun Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin yeni binası açıldı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bozdağ, "Bu bina sayesinde kooperatif gerek üyelerine, gerek Sorgun’a, gerekse Yozgat’a daha iyi hizmet verecektir" dedi

Kooperatif tapu harçları 2016!

Kooperatifler, gelirleri ile konut inşa edebiliyor. İnşaat bitiminin ardından kat mülkiyetine geçilmesi için gereken belgelerin hazırlanması ve başvuruların yapılması gerekiyor. Peki, kooperatif tapu harçları 2016 ne kadar?

Kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Kanunen bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Konut kooperatifçiliğinde mağdur oranı yüksektir!

Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen Kooperatifçilik konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Tuncay Engin, konut kooperatifçiliğinde mağdur oranının yüksek olduğunu ifade etti. Engin kendisinin de bu mağdurlardan birisi olduğunu aktardı.

Investor's Guide Turkey'de GYODER üyelerine yüzde 20 indirim imkanı!

MIPIM için her yıl Gayrimenkul Türkiye tarafından hazırlanan "Investor's Guide Turkey", 2016'da ilk defa GYODER işbirliği ile hazırlanıyor. Investors Guide'da İşbirliği kapsamında GYODER üyelerine %20 indirim imkanının sunulacak.

Tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur?

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur? sorusunu yanıtladı.

Kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi? Emlak vergisini kim öder?

Kooperatif tapu harcında esas alınacak vergi değeri!

Kooperatif tarafından yapılan binaların üyelere teslimi sırasında ödenecek tapu harcının nasıl yapılması gerektiği Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. İşte kooperatif tapu harcında esas alınacak vergi değeri..

Kooperatif tapusu nasıl alınır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirleniyor. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif inşaatı bittikten sonra kooperatif tapusu nasıl alınır?

kooperatif üyelerine tercihli daire verilebilir mi Haberi

kooperatif üyelerine tercihli daire verilebilir mi

Kooperatifte daire seçimi nasıl olur?

Kooperatifler, Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar olarak karşımıza çıkıyor.


Kooperatifler genellikle konut inşaatı için kuruluyor. Peki, konut inşaatı bittikten sonra ne olur? Kooperatifte daire seçimi nasıl olur? Kooperatif Yönetim kurulu üyelerine tercihli daire verilebilir mi?


1163 Sayılı Kooperatifler Kanununun 56. maddesinde;

“Yönetim kurulu üyelerine genel kurulca belirlenen aylık ücret, huzur hakkı, risturn ve yolluk dışında hiçbir ad altında başkaca ödeme yapılamaz.”denilmektedir.


Buna göre, yönetim kurulu üyeleri yaptıkları hizmetler nedeniyle, Kanunun anılan maddesinde öngörülen imkanlara kavuşturulmuş bulunmaktadır. Bunun dışında kalan hususlarda bir yönetim kurulu...