27 / 07 / 2024

kooperatif Yedek akçe ayırımı

kooperatif Yedek akçe ayırımı

Kooperatif hesapları kapsamında anasözleşmede aksine hüküm bulunmadığı takdirde ortaklarla yapılan muamelelerden bir yıllık faaliyet sonunda elde edilen hasılanın tamamı gelir gider farkı olarak kooperatifin yedek akçelerine ekleniyor...

AK Parti’den İzmir Eşrefpaşa Hastanesi ‘kooperatif modeli’ önerisi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, İzmir'de yer alan Eşrefpaşa Hastanesi için ek hizmet binasının yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir çağrı yaptı ve kooperatif modeli önerisi sundu. 

Milli Emlak, o ildeki 30 adet arsa ve araziyi KDV'den muaf, 8 taksitle satıyor! Son dakika Eylül bombası! 

Uşak Eşme Kaymakamlığı Milli Emlak, Uşak ili, Eşme ilçesinde yer alan 30 adet arsa ile araziyi KDV'den muaf olarak, 8 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Uşak'ta yer alan arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar?

Akyapı Ticarethane Başakşehir 20 ay sıfır faizle satışta! Yeni Proje!

Akyapı tarafından Başakçeşir'de hayata geçirilen Ticarethane Başakşehir 20 ay vade, sıfır faizle satışa çıktı. Tamamı dükkan olarak tasarlanan projenin metre kare fiyatları belli oldu. Peki Akyapı Ticarethane Başakşehir dükkan fiyatları ne kadar? İşte Akyapı Ticarethane Başakşehir ile ilgili ayrınt

Konut fiyatları için ‘ikinci tur sonrası’ uyarısı geldi!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, eğer 2. tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra güven ortamı yaratılmazsa, emlak piyasasının daha da çıkmaza gireceği konusunda önemli açıklamalar yaptı.

TOKİ Uşak Eşme 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Uşak Eşme’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Uşak Eşme’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi...

Avrasya GYO'nun 51.3 milyon TL'lik dönem karı yedek hesaplara aktarıldı!

Avrasya GYO'nun 51 milyon 761 bin 474 TL'lik dönem kârından hesaplanan 381 bin 621,80 TL tutarında Birinci Tertip Yedek Akçe düşüldükten sonra kalan 51 milyon 379 bin 852,20 TL'lik dönem kârının Olağanüstü Yedekler hesabına kaydedilmesine karar verildi.

Uşak Eşme Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Alarko GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Alarko GYO'nun 2020 yılına ait finansal tablolarında yer alan 330 milyon 185 bin 303 TL dönem karından;  4 milyon 850 bin 189 TL yedek akçe ayrılmasına, dağıtılacak kâr payı üzerinden 4 milyon 701 bin 200 TL'lik ikinci tertip genel kanuni yedek akçe ayrılmasına karar verildi.

Perakendecinin çıkışı: Ciro kirası ve stopaj sıfırlansın!

Devlet destekleri ve yedek akçelerle Kovid-19'da ilk dalgayı atlatan perakende sektörü, ikinci dalga için yeni resmi düzenleme istiyor. BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, “Cadde mağazalarında en az yüzde 50 kira indirimi, AVM'lerde ise ciro kirasına geçilmeli" dedi.

Tek Akçe Dönüşüm Plastik Hurda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tek Akçe Dönüşüm Plastik Hurda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Osma ve İsmail Ökce ortaklığında kuruldu.

Alarko GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Alarko GYO'nun 2019 yılına ait finansal tablolarında yer alan 389 milyon 574 bin 941 TL dönem karından; Sermaye Piyasası Mevzuatı, Şirket Esas Sözleşmesi ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca 5 milyon 899 bin 652 TL birinci tertip genel kanuni yedek akçe ayrılması kararlaştırıldı.

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

TOKİ'den Başakşehir'e 4 yeni okul müjdesi!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi 6236 parselde 1 Adet İlkokul ve 1 Adet Ortaokul İnşaatı, Şahintepe Mahallesi 579 ada 4 parselde 1 Adet İlkokul ve 1 Adet Ortaokul İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 4 Mayıs Pazartesi günü saat 15:00'de yapılacak.

kooperatif Yedek akçe ayırımı Haberi

kooperatif Yedek akçe ayırımı

Kooperatif hesapları!

Kooperatif hesapları, Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, anasözleşmede aksine hüküm bulunmadığı takdirde ortaklarla yapılan muamelelerden bir yıllık faaliyet sonunda elde edilen hasılanın tamamı gelir gider farkı olarak kooperatifin yedek akçelerine ekleniyor. 

Gelir gider farkının ortaklar arasında bölüşülmesi öngörülmüş ise bu bölünme ortakların muameleleri oranında yapılır. 

(Değişik: 6/10/1988 - 3476/7 md.) Gelir-gider farkının en az % 50'si ortaklara dağıtıldıktan sonra, ortakların sermaye paylarına genel kurul kararı ile Devlet Tahvillerine verilen en yüksek faiz haddini geçmemek üzere faiz ödenebileceği anasözleşme ile hükme bağlanabilir. 

(Değişik: 6/10/1988 - 3476/7 md.) Ortak dışı işlemlerden elde edilen hasılanın ortaklara sermaye payları oranında dağıtılabileceği anasözleşmede hükme bağlanabilir. Dağıtılmadığı takdirde, bunlar kooperatifin gelişmesine yarayacak işlerde kullanılmak üzere özel bir fonda toplanır. 

Bir yıllık faaliyet neticeleri menfi olduğu takdirde açık,...