23 / 05 / 2024

kooperatifler damga vergisinden muaf mıdır

kooperatifler damga vergisinden muaf mıdır

Kooperatifler Kanunu esaslarına göre kooperatifler kurumlar vergisine tabi midir? Kooperatifler kurumlar vergisinden muaf mıdır? Kooperatifler damga vergisinden muaf mıdır? İşte 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu hükümleri...

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmının gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor.

İngiltere'de emlak sektörüne can verecek uygulama!

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ülkenin ekonomik darboğazdan toparlanması için ev sahibi olmak isteyenlerin damga vergisinden muaf tutulmasını içeren bir tasarı hazırladı.

Konutta KDV ve damga vergisine yeni düzenleme!

Konutta KDV ve damga vergisine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar gereğince, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri damga vergisinden muaf olacak..

Teknoloji geliştirme bölgeleri emlak vergisinden muaf olacak!

Yönetici şirketlerin kazançları 31 Aralık 2023'e kadar kurumlar vergisinden, kağıtlar yönünden damga vergisinden, yapılan işlemler bakımından harçlardan ve bölge alanı içerisinde sahip olduğu taşınmazlar dolayısıyla da emlak vergisinden muaf tutulacak.

Teşvik belgesiyle inşa edilen binalar emlak vergisinden muaf olabilir!

Bakan Ağbal, yapacakları yasal düzenlemeyle kamu ihalelerinde ihale iptal edilmişse buradaki damga vergisini vatandaşa iade edeceklerini, yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilmiş binaları da emlak vergisinden muaf tutmak istediklerini kaydetti.

Kooperatifler emlak vergisinden muaf mı?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Ancak bazı kurum ve kuruluşlar vergiden muaf tutuluyor. Peki, kooperatifler emlak vergisinden muaf mı?

Kira damga vergisi ödeme süresi!

Resmi belgelere kanunla belirlenmiş miktarda veya oranda pul yapıştırma, basılı damga koyma, makbuz verme, hakedişten kesinti yapma yoluyla alınan vergiye kira damga vergisi deniyor. Peki, kira damga vergisi ödeme süresi ne kadardır?

Damga vergisi beyannamesi nasıl yazılır?

Kira sözleşmesi damga vergisi beyannamesi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren on beş gün içerisinde vergi dairelerine beyan edilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi beyannamesi nasıl yazılır?

Damga vergisi hesaplaması 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak ifade ediliyor. İşte, damga vergisi hesaplaması 2015!

Damga vergisi beyannamesi 2015 verme süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşmeler için devlet tarafından damga vergisi talep ediliyor. Peki, damga vergisi beyannamesi 2015 verme süresi nedir?

2015 damga vergisi oranları!

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergiye damga vergisi deniyor. Damga vergisi oranları her yıl yeniden belirleniyor. İşte, 2015 damga vergisi oranları!

Tarihi eserler emlak vergisinden muaf mı?

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve Torba Yasa olarak nitelendirilen 6552 sayılı Kanun kapsamında tarihi eserler ile ilgili esaslara yer verildi. Peki, hala tarihi eserler emlak vergisinden muaf mı?

kooperatifler damga vergisinden muaf mıdır Haberi

kooperatifler damga vergisinden muaf mıdır

Kooperatifler vergi öder mi?

Kooperatifler ile ilgili olarak en çok merak edilen hususlar arasında  kooperatiflerin vergi mükellefi olup olmadığı hususu yer alıyor.


Peki, Kooperatifler Kanunu esaslarına göre kooperatifler kurumlar vergisine tabi midir? Kooperatifler kurumlar vergisinden muaf mıdır? Kooperatifler damga vergisinden muaf mıdır?


Kooperatiflerin muaf tutulduğu vergiler, kanun kapsamında madde 93'te açıklanıyor. Kanun esaslarına göre,  kooperatifler damga vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.


Madde 93 – 

1. Kooperatifler, kooperatif birlikleri, kooperatif merkez birlikleri ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği;

             

a) Birbirlerinden ve ortaklarından  aldıkları faiz ve komüsyonlar ile ortaklarına kefalet etmeleri dolayısiyle bunlardan aldıkları paralar, banka ve Sigorta Muameleleri Vergisinden,

             

b) Her nevi defterlerin ve anasözleşmelerin tasdiki ve açılış tasdiklerinde sayfalarının mühürlenmesi her nevi harçtan ve Damga Vergisinden,

 ...