28 / 08 / 2024

kooperatifler kdv den muaf mı

kooperatifler kdv den muaf mı

2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında kooperatiflerin KDV mükellefiyeti ile ilgili esaslar da yer alıyor. Peki, kooperatifler KDV öder mi? İşte rehberde yer alan esaslar..

Milli Emlak'tan iki ilde 15 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa müjdesi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya ve Kütahya'da yer alan arsaları satışa çıkardı. KDV'den muaf şekilde satışa çıkarılan arsaların fiyatları 15 bin TL ve 70 bin TL olarak açıklandı.

SGK, KDV'den muaf 70 adet arsa ve arazi satıyor! 750 bin TL'den başlayan fiyatlarla... 

Sosyal Güvenlik Kurumu, Şanlıurfa'da yer alan 70 adet arsa ve araziyi 750 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak, 277 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor! KDV'den muaf, taksitli ödeme fırsatı! 

Milli Emlak, Denizli ve Mersin'de yer alan 12 adet arsa ve araziyi KDV'den muaf olarak, taksitli ödeme fırsatıyla satıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak'tan Çanakkale ve Edirne'de KDV'den muaf araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çanakkale ve Edirne'de yer alan araziler için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu araziler KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

Milli Emlak'tan hem Antalya hem de Balıkesir'de KDV'den muaf arsalar!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Antalya ve Balıkesir'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. KDV'den muaf arsaların satış ihaleleri 30 Temmuz ve 22 Ağustos'ta yapılacak. 

Milli Emlak'tan şimdi de 13 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı! KDV'den muaf arazileri sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kırıkkale ve Tokat'ta yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış fiyatları 13 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan 36 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf araziler! Bu tarihleri kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kırıkkale ve Amasya'da yer alan iki adet araziyi 36 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan 2 şehirde resmen Temmuz 2024 fırsatı! 7 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve araziler!

Milli Emlak iki şehirde 7 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve arazi satacak. Satışa çıkarılan arsa ile araziler Kırıkkale ve Konya'da yer alıyor. 

Milli Emlak'tan iki şehirde ucuz arazi fırsatı! Fiyatlar 10 bin TL'den başlıyor! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Amasya ve Kırıkkale'de 10 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi satacak. KDV'den muaf arazilerin satış ihaleleri bu ay yapılacak.

Milli Emlak'tan hem Haziran hem de Temmuz 2024 fırsatı! 19 bin TL, 24 bin TL ve 47 bin TL'ye KDV'den muaf araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kastamonu, Amasya ve Kırıkkale'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış fiyatları 19 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan 3 şehirde Temmuz 2024 fırsatı! 35 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kütahya, Amasya ve Konya'da yer alan arsa ile arazileri 35 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. Satış ihaleleri Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Milli Emlak'tan Ankara ve 2 şehirde daha 40 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Balıkesir ve Çanakkale'de yer alan arazileri 40 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin satış ihaleleri Haziran ve Temmuz'da yapılacak.

Milli Emlak'tan Ayvalık ve Gemlik'te hem indirimli hem de KDV'den muaf araziler! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir Ayvalık ve Bursa Gemlik'te yer alan arazileri satışa çıkardı. Hem indirimli hem de KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin satış detayları...

kooperatifler kdv den muaf mı Haberi

kooperatifler kdv den muaf mı

Kooperatifler KDV öder mi?

2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında kooperatiflerin KDV mükellefiyeti ile ilgili esaslar da yer alıyor.


Rehberde yer alan esaslar gereğince, 5904 Sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 03/07/2009 dan önce bina inşaat ruhsatı almış olan konut yapı kooperatiflerinin üyelerine yapacakları konut teslimleri, m² büyüklüğüne bakılmaksızın KDV den istisna oluyor.


Konut Yapı Kooperatiflerinin Üyelerine Konut Teslimi..

5904 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin (b) bendi ile KDV Kanununun 17/4-k maddesinde yer alan alan “konut yapı kooperatiflerinin üyelerine konut teslimleri” ibaresi madde metninden çıkarılmış; 5904 sayılı Kanunun 16 ncı maddesiyle KDV Kanununa eklenen geçici 28 inci maddede de, “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bina inşaat ruhsatı almış olan konut yapı kooperatiflerince üyelerine yapılan konut teslimleri KDV’den müstesnadır.” hükmüne yer...