15 / 05 / 2024

kooperatifler kdv den muaf mı

kooperatifler kdv den muaf mı

2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında kooperatiflerin KDV mükellefiyeti ile ilgili esaslar da yer alıyor. Peki, kooperatifler KDV öder mi? İşte rehberde yer alan esaslar..

Milli Emlak'tan 3 şehirde Haziran 2024 fırsatı! 92 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf araziler...

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Balıkesir ve Amasya'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış fiyatları 92 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan yeni fırsat! KDV'den muaf arsa ve araziler 10 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü hem KDV'den muaf hem de düşük bedelli arazi satacak, Mayıs ayı ihaleleri kapsamında satışa  çıkarılan arazilerin satış bedelleri 10 bin TL ve 12 bin TL olarak açıklandı. 

Milli Emlak'tan iki şehirde KDV'den muaf arazi fırsatı! 45 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla ve Konya'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış fiyatları 45 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan son dakika KDV'den muaf arazi fırsatı! İki ilde 25 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Erzurum ve Tokat'ta yer alan iki adet araziyi satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa sunulan arazilerin satış fiyat 25 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan Haziran 2024 fırsatı! KDV'den muaf araziler 46 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Erzurum ve Amasya'da yer alan arazileri satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin satış fiyatları 46 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan iki şehirde arsa satışı! 70 bin TL'ye KDV'den muaf arsa fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya ve Muğla'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsaların fiyatları 70 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan Ankara ve bir şehirde daha KDV'den muaf arsa fırsatı! 15 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Kütahya'da yer alan arsalar için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsaların fiyatları 15 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak iki şehirde 85 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla ve Gaziantep'te yer alan KDV'den muaf arazileri satışa çıkardı. İşte Milli Emlak'ın yayımladığı ihale ilanları...

Milli Emlak'tan hem Mayıs hem de Haziran 2024 fırsatı! 45 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çanakkale ve Muğla'da yer alan arazileri satışa çıkardı. KDV'den muaf arazilerin fiyatları 45 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak satış ilanları: İki şehirde KDV'den muaf 45 adet arsa ve arazi satılıyor! 

Artvin ve Konya'da yer alan 45 adet arsa ve arazi satılıyor KDV'den muaf olarak satılıyor. Milli Emlak satış ilanlarını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Milli Emlak'tan Mayıs fırsatı! Ankara ve iki ilde daha 20 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve iki şehirde yer alan arazileri 20 bin TL'den başlayan fiyatlarlar satışa çıkardı. Arazilerin satış ihaleleri 3 Mayıs ve 7 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan KDV'den muaf arsa ve arazi müjdesi! 23 bin TL'den başlayan fiyatlarla Mayıs ve Nisan 2024 fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Amasya ve Niğde'de yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin muhammen bedeli 23 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan son dakika Mayıs 2024 fırsatı! KDV'den muaf araziler 5 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum ve Amasya'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Fiyatların 5 bin TL'den başladığı araziler KDV'den de muaf...

kooperatifler kdv den muaf mı Haberi

kooperatifler kdv den muaf mı

Kooperatifler KDV öder mi?

2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında kooperatiflerin KDV mükellefiyeti ile ilgili esaslar da yer alıyor.


Rehberde yer alan esaslar gereğince, 5904 Sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 03/07/2009 dan önce bina inşaat ruhsatı almış olan konut yapı kooperatiflerinin üyelerine yapacakları konut teslimleri, m² büyüklüğüne bakılmaksızın KDV den istisna oluyor.


Konut Yapı Kooperatiflerinin Üyelerine Konut Teslimi..

5904 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin (b) bendi ile KDV Kanununun 17/4-k maddesinde yer alan alan “konut yapı kooperatiflerinin üyelerine konut teslimleri” ibaresi madde metninden çıkarılmış; 5904 sayılı Kanunun 16 ncı maddesiyle KDV Kanununa eklenen geçici 28 inci maddede de, “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bina inşaat ruhsatı almış olan konut yapı kooperatiflerince üyelerine yapılan konut teslimleri KDV’den müstesnadır.” hükmüne yer...