03 / 05 / 2024

kooperatiflerde Bilgi edinmek hakkı

kooperatiflerde Bilgi edinmek hakkı

Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alan maddelere göre kooperatif ortakları hak ve vecibelerde eşit kabul ediliyor. Kooperatiflerde eşitlik ilkesi kanunda madde 23 ile madde 26 arasında açıklanıyor...

Almanya, Türklere 37 Bin Euro maaşla iş fırsatları sunarak çalışan arayışına girdi!

Almanya, Türk vatandaşlarının çalışmak için göç etme isteğine yanıt veriyor ve 37 bin euro maaşla işçi arayışına girdi! Almanya'nın sunduğu iş imkanları ve maaşlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Ahşap ev soğuk olur mu? Ahşap ev kurtlanır mı?

Ahşap ev yaptırmayı düşünenler, bu konuda detaylı bir bilgi edinmek istiyorlar. Peki ahşap evler soğuk olur mu? İşte ahşap evlere dair araştırılan detaylar!

Ahşap ev çürür mü? Ahşap evler yağmura dayanıklı mı?

Ahşap yapılar görsel açıdan pek çok kişinin aklını çelen yapılardan biri olmaktadır. Arsası olan ve ahşap ev yaptırmak isteyenler bu yapılara dair detaylı bilgi edinmek istiyorlar. İşte bu konuda merak edilenler!

110 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 4 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler yapılışları açısından hızlı sahip olunabilen konutlardan. Arsası olan kişiler, prefabrik evlerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek istiyor. Prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evlerin özellikleri neler?

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapuya dair bilgi edinmek için pek çok soru sorarlar. İşte o soruların yanıtları…

Her arabaya kredi çıkar mı? 10 yaşında arabaya kredi çıkar mı?

Taşıt kredisi, sıfır km araçlar ya da ikinci el otomobiller için alım kolaylığı yaratan bir kredi çeşididir. Araç sahipleri de kendi araçlarına dair taşıt kredisi hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte bu konudaki sorulan bazı sorular ve yanıtları!

Girişimciler İçin İnşaat kitabı yayınlandı!

İnşaat işine yeni girmek isteyen ya da bu işle ilgilenip daha fazla bilgi edinmek isteyenler için Dr. Serdar Özlük'ün yazdığı Girişimciler İçin İnşaat kitabı yayınladı.

Nef, İstanbul’daki projelerini dört büyük ilde satışa çıkardı!

Nef işbirliği anlaşması çerçevesinde İstanbul’daki projelerinin tanıtım ve satış yetkisini deneyimli lokal ofislere verdi. Nef, böylece bu şehirlerde projeleri hakkında bilgi edinmek ve konut almak isteyenlere daha hızlı ve aynı kalitede hizmet sağlayacak

ALO 181'de son zamanlarda sorulan sorular neler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi “ALO 181”i vatandaşlar en çok kentsel dönüşüm için aradı. Hattı en çok kentsel dönüşüm ve tapu kadastro uygulamalarına ilişkin konularda bilgi edinmek için arıyor.

"Kredilerin davranışları, krizlerin yaklaşması hakkında bilgi verir"

Bu yıl 5'incisi düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi (IFS) sona erdi. İsviçre Bank for International Settlements (BIS) yetkilisi, "Büyük finansal krizler geliyorum der, kredilerin davranışları krizlerin yaklaşması hakkında bilgi verir" dedi.

Keşan'a kent bilgi sistemi!

Edirne'de yer alan Keşan Belediyesi tarafından uygulanması düşünülen Kent Bilgi Sistemleri ile ilgili, bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da katılım sağladı.

Kombassan SPK bilgi güncellemesini yayınladı!

Kombassan Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kombassan Holding SPK'nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliğinin 23. Maddesinin 7. Fıkrası gereğince bilgi güncellemesini yayınladı.

Ahmet Bilgi, İlhan Kartal'ı ziyaret etti!

Ahmet Bilgi, İlhan Kartal'ı ziyaret etti. İstanbul İl Müftülüğü Yardımcılığı görevine getirilen Başakşehir İlçe Müftüsü Ahmet Bilgi’den Boğaziçi Yönetim A.Ş Genel Müdürü İlhan Kartal’ a Veda Ziyaretinde bulundu.

kooperatiflerde Bilgi edinmek hakkı Haberi

kooperatiflerde Bilgi edinmek hakkı

Kooperatiflerde eşitlik ilkesi!

Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alan maddelere göre kooperatif ortakları hak ve vecibelerde eşit kabul ediliyor. Kooperatiflerde eşitlik ilkesi Kooperatifler Kanunu'nda 23. madde ile 26. madde arasında açıklanıyor.


Kooperatiflerde hak ve vecibelerde eşitlik: 

Madde 23 – Ortaklar bu kanunun kabul ettiği esaslar dahilinde hak ve vecibelerde eşittirler. 


1. Bilgi edinmek hakkı, bilanço: 

Madde 24 – Yönetim Kurulunun gelir gider farklarının dağıtım şekli hakkındaki tekliflerini ihtiva eden yıllık çalışma raporu ile bilanço ve denetçilerin 66 ncı madde hükümlerine uygun olarak tanzim edecekleri rapor genel kurulun yıllık toplantısından en az 15 gün öncesinden itibaren bir yıl süre ile Kooperatif merkezinde ve varsa şubelerinde ortakların tetkikine amade tutulur. 

Talep eden ortaklara bilanço ve gelir gider farkı hesaplarının birer suretinin verilmesi mecburidir. 


Ortakların bilgi edinmek hakkı, anasözleşme veya...