05 / 05 / 2024

kooperatiflerde birleşme sözleşmesi

kooperatiflerde birleşme sözleşmesi

Birleşme, devrolunan şirketin mal varlığı karşılığında, bir değişim oranına göre devralan şirketin paylarının, devrolunan şirketin ortaklarınca kendiliğinden iktisap edilmesiyle gerçekleşiyor. Peki kooperatiflerde birleşme nasıl olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Akiş GYO, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi üyesi oldu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (United Nations Global Compact) katılımcısı oldu...

Peker GYO ile Peker Proje'nin birleşme sözleşmesi!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Peker Proje Geliştirme ve Danışmanlık'ın birleşme sözleşmesi yayınlandı...

Torunlar GYO ile TRN AVM birleşme sözleşmesini imzaladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile TRN Alışveriş Merkezleri Yatırım ve Yönetim Anonim Şirketi birleşti.Torunlar GYO - TRN AVM birleşme sözleşmesini imzaladı.

Arstate Turizm Özak GYO birleşme sözleşmesi hazırlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Arstate Turizm Özak GYO birleşme sözleşmesi hazırlandı.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi sebepsiz zenginleşme!

Bir kimsenin mal varlığında haklı bir nedene dayanmaksızın, başkasının zararına meydana gelen zenginleşme, sebepsiz zenginleşme oluyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi sebepsiz zenginleşme davası ne zaman açılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptal davası nasıl açılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yer alan hükümlere tarafların uyması gerekiyor. Aksi hallerde sözleşme fesh edilebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptal davası nasıl açılır?

Bağışlama sözleşmesi nasıl yapılır?

Bağışlama sözleşmesi, bağışlayanın sağlar arası sonuç doğurmak üzere, mal varlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, bağışlama sözleşmesi nasıl yapılır?

Paylı mülkiyetin devamı sözleşmesi nasıl yapılır?

Paylı mülkiyette birden çok kimse, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Paylı mülkiyetin devamı için sözleşme yapılması gerekiyor. Peki, paylı mülkiyetin devamı sözleşmesi nasıl yapılır?

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi nerede yapılır?

Gayrimenkul alım satımında taraflar arası bir ön sözleşme olan satış vaadi sözleşmesi, hem alıcı hem de satıcı için önem teşkil ediyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi nerede yapılır?

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi ileride yapılacak olan asıl satışın yapılmasına dair ön sözleşme olarak kabul ediliyor. İşte, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi örneği!

Hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapuya sahip olan kimselerin birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme olarak biliniyor. İşte, hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Kefalet sözleşmesi örneği!

Kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme kefalet sözleşmesi oluyor. Peki, kefalet sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kefalet sözleşmesi örneği..

kooperatiflerde birleşme sözleşmesi Haberi

kooperatiflerde birleşme sözleşmesi

Kooperatiflerde birleşme!

Birleşme, devrolunan şirketin malvarlığı karşılığında, bir değişim oranına göre devralan şirketin paylarının, devrolunan şirketin ortaklarınca kendiliğinden iktisap edilmesiyle gerçekleşiyor. Birleşmede en az bir şirket tasfiyesiz sona eriyor. Birleşmeyle devralan şirket devrolunan şirketin malvarlığını bir bütün halinde devralmış oluyor.  


Kooperatifin dağılması veya diğer bir kooperatifle birleşmesi ve anasözleşmenin değiştirilmesi kararlarında fiilen kullanılan oyların 2/3 ü çoğunluğu gerekli oluyor. Anasözleşme, bu kararların alınması için oy çoğunluğu hakkında daha ağır hükümler koyabiliyor. 


Kooperatiflerde birleşme, dağılma ile de söz konusu olabiliyor. Kooperatiflerin birleşme suretiyle dağılması ile ilgili esaslar şu şekilde açıklanıyor:


Kooperatiflerin birleşme suretiyle dağılması: 

Madde 84 – Bir kooperatif bütün aktif ve pasifleriyle diğer bir kooperatif tarafından devralınmak suretiyle dağıldığı takdirde aşağıdaki hükümler uygulanır: 

1. Devralan kooperatifin yönetim kurulu, dağılan kooperatifin tasfiye hakkındaki hükümlere göre...