19 / 05 / 2024

Kooperatiflerde cezai sorumluluk

Kooperatiflerde cezai sorumluluk

Kooperatif cezaları arasında, kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri altı aya kadar hapis ve otuz günden üç yüz güne kadar adlî para cezası bulunuyor...

Akmerkez GYO sorumluluk davası 11 Şubat'ta görülecek!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı pay sahiplerinden Ömer Dinçkök tarafından, yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davasının ilk duruşması 11 Şubat 2016'da saat 14:00'da görülecek.

Akmerkez GYO sorumluluk davası 18 Şubat'a ertelendi!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davası 18 Şubat 2016'ya ertelendi.

Akiş GYO sorumluluk davası 24 Aralık'ta görülecek!

Akiş GYO sorumluluk davası ile ilgili celse arasında talep halinde bilirkişi incelemesine karar verilmesine, bir sonraki duruşmanın 24.12.2015 tarihinde saat 14:20'ye bırakılmasına karar verildi.

Ayıplı maldan sorumluluk süresi!

Tüketici Kanun ve yönetmeliklerine göre satıcılar, malı satış sözleşmesine uygun olarak tüketiciye teslim etmekle yükümlü oluyor. Peki, satıcı ayıplı mal teslim ederse ne olur? Ayıplı maldan sorumluluk süresi ne kadar?

Ayıplı maldan sorumluluk yönetmeliği!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örneğe uygun olmaması ya da sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal olarak tanımlanıyor. İşte ayıplı maldan sorumluluk yönetmeliği..

Kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu!

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Bunun için genel kurul, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Peki, kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu nedir?

Müteahhit cezai şart istemi örneği!

Müteahhit işi özenle ve ayıpsız olarak yapmakla yükümlü olduğu gibi, arsa sahibine zarar vermemekle yükümlü oluyor. İnşaatı gecikmeli ve ayıplı olarak teslim edilmesi durumunda cezai şart isteme hakkı kullanılabiliyor. İşte müteahhit cezai şart istemi örn

Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir?

Kiraya verilen taşınmaz mal hakkında kiracı ile kimi zaman problemler yaşanabiliyor. Peki, kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk kimdedir? Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk kimdedir?

Mirasta red halinde sorumluluk!

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası üç ay içinde reddedebilirler. Peki, yasal mirasçılar mirası reddederse ne olur? Mirasta red halinde sorumluluk nedir? İşte yanıtı..

Soyak Akıllı Yıldızlar Sosyal Sorumluluk Projesi'nin ilk dönemi sona erdi!

Soyak’ın ilkokul öğrencilerinde enerji tasarrufunu ve bilincini arttırmayı hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin 2. yılının ilk dönemi sona erdi.

İlham Aliyev: Tanap'da tüm taraflar sorumluluk göstermeli!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güney Kafkas Boru Hattı, TANAP ve TAP projelerinden oluşan Güney Gaz Koridoru için tüm tarafların sorumluluk göstermesi ve ek imtiyaz elde etmek için girişimde bulunmaması gerektiğini söyledi.

Panora GYO'nun yönetici sorumluluk sigortası temin edildi!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 8 Mayıs 2015 ile 8 Mayıs 2016 dönemini kapsayan toplam 22 milyon 500 bin TL tutarında bir Yönetici Sorumluluk Sigortası ACE European Group Ltd.'den temin edildi.

Akiş GYO'nun şirket üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davası 10 Haziran'da!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Şirket Yönetim Kurulu Üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davası ile ilgili gelişmeler hakkında bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yayınladı.

Kooperatiflerde cezai sorumluluk Haberi

Kooperatiflerde cezai sorumluluk

Kooperatiflerde cezai sorumluluk!

Kooperatif cezaları arasında, kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri altı aya kadar hapis ve otuz günden üçyüz güne kadar adlî para cezası bulunuyor. Kooperatiflerde cezai sorumluluk ile ilgili esaslar Kanunda şu şekilde açıklanıyor:


Cezai sorumluluk: 

Ek Madde 2 – (Ek: 6/10/1988 - 3476/26 md.; Değişik: 23/1/2008-5728/340 md.) 


1. 8 inci maddenin üçüncü fıkrasına, 16 ncı maddenin beşinci fıkrasına, 56 ncı maddenin altıncı fıkrasına, 59 uncu maddenin dördüncü, altıncı, yedinci ve sekizinci fıkralarına ve 90 ıncı maddenin beşinci fıkrasına aykırı hareket eden kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve memurları üç aydan iki yıla kadar hapis ve elli günden beşyüz güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılırlar. 


2. Genel kurulu olağan toplantıya çağırmayan yönetim kurulu üyeleri ile 2 nci maddenin...